«Skyfall» slo alle rekorder, men «License to Kill» var Bond i bøtta

Da «Dr. No» hadde premiere i 1962 hadde de færreste spådd at James Bond-filmer ville håve inn milliarder 50 år seinere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da «Dr. No» hadde premiere i 1962 hadde de færreste spådd at James Bond-filmer ville håve inn milliarder 50 år seinere.

Men det skjedde da «Skyfall» ble Storbritannias mest innbringende film noensinne i 2012, med en samlet inntekt på over ti milliarder kroner etter datidas valutakurser.

Opp og ned Helt fram til da var «Thunderball» fra 1965 Bond-filmen som hadde håvet inn mest penger.

Som Dagbladets grafikk viser, har det vært mye opp og ned i franchisens historie. Fra pionertida med Sean Connery i hovedrollen og den litterære Bond friskt i publikums minner, til den mer komisk anlagte Roger Moore-æraen - som tydeligvis varte litt for lenge.

Moores siste film, «A View To a Kill», ble spilt inn da skuespilleren var nesten 60 år og representerte i sin tid et lavmål når det gjelder billettsalg.

Tror på tangering Heller ikke etterfølgeren, Timothy Dalton, ble en suksess. Først Pierce Brosnan, som overtok rollen i 1995 etter det lengste oppholdet serien noensinne har hatt, lyktes i å gjenreise seriens popularitet - og løftet den for hver film han deltok i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer