Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skygge av seg selv

Joan Osborne leverer et sørgelig pregløst comeback fem år etter det store gjennombruddet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med passe doser guts og sårhet klarte Kentucky-jenta Joan Osborne å markere seg i det vellet av kvinnelige singer/songwriters som ble lansert i siste halvdel av 90-tallet. «Relish» ble da også en storselger, mye takket være singelen «One Of Us». Det var den rå og svært uttrykksfulle stemmen til Osborne som gjorde «Relish» - sammen med låtene som hun skrev i samarbeid med Hooters-gutta Rob Hyman og Eric Bazilian.

På oppfølgeren «Righteous Love» framstår Osborne som en skygge av seg selv. Stemmen er den samme, men Osborne er langt mer matt i uttrykket. Savnet av Hyman og Bazilian er stort. Osborne drar veksler på de samme musikalske røttene som Sheryl Crow, men framstår som fryktelig lett i forhold. Heller ikke produsent Mitchell Froom (Suzanne Vega, Crowded House, Los Lobos etc.) kan redde en artist som både mangler låtrikdommen og den suggererende spiritualiteten hun hadde for fem år siden.