Skygger for Salma

Salma Hayek mener Alfred Molina har stjålet filmen hennes, «Frida». Med hans overbevisende tolkning av Diego Rivera, er hennes hovedrolle redusert til en birolle.

LOS ANGELES (Dagbladet): Men Hayek mener at filmen måtte bli slik:

- Deres liv var så nært knyttet til hverandre, og Frida levde alltid i skyggen av Diego, sier hun til Dagbladet.

- Frida var komfortabel der, for hun visste hvem hun var. Og Diego visste hvem hun var. Han skjemtes over at han og hans bilder var mer berømte enn henne og hennes kunst, understreker Hayek.

- Stor kysser

Siden Hayek for sju år siden begynte å forhandle med Hollywoods filmselskaper om å lage en film om det meksikanske ikonet Frida Kahlo, ville hun ha Molina i rollen som den meksikanske kunstneren og politiske aktivisten Diego. Dette til tross for at han ikke er utpreget lik Rivera, og at filmselskapet Miramax ville ha en mer kjent skuespiller enn Molina i den viktige rollen.

Molina greide i hvert fall ikke å motstå Hayeks forespørsel da hun troppet opp bak ei teaterscene etter en forestilling.

- I mange år har jeg vært klar for denne rollen. Det har vært en lang prosess, og i perioder trodde jeg at det aldri ble noe av denne filmen, sier Molina, som får mye skryt av Hayek:

- Alfred er en ekstraordinær skuespiller. Og dessuten er han fantastisk god kysser, sier hun.

Nøktern brite

Molina «bygde om» nesa og ørene, barberte opp vikene og la på seg mange kilo for rollen som maleren, også kjent for sin store appetitt på kvinner.

- Jeg tror hans elskerinner var tiltrukket av hans intellekt og hans enorme sjenerøsitet, sier Molina, som i virkeligheten er en forholdsvis tynn, sarkastisk brite med både distanse og ydmykhet for så vel filmbransjen som til sitt eget løp som skuespiller.

Molina har vært med i en rekke filmer, men har aldri før hatt et større publikum enn det han har med «Frida». Og selv om karakterskuespilleren har fått god kritikk og mye oppmerksomhet for «Frida», har han liten tro på at jobbene i Hollywood strømmer på.

- Jeg tror ikke det er noe som heter karriere i denne bransjen, det er et konstruert uttrykk. Jeg tror at skuespillere går fra jobb til jobb, og håper å tjene nok lapper så de kan holde på med dette så lenge som mulig, sier Molina, som nå er USA-aktuell med situasjonskomedien «Bram and Alice».

STORMFULLT EKTESKAP: - Diego så Fridas genialitet, og visste at hun var flere tiår før sin tid, sier Alfred Molina, som tolker «det sensitive monsteret» Diego Rivera i den kinoaktuelle filmen «Frida». Salma Hayek spiller tittelrollen.