Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skyhøy Bridget-faktor

Det bor en Bridget Jones i norske jenter også. Men noen av oss har mer til felles med henne enn andre. Ta testen!

 • Test deg selv: Hvor Bridget er du?

  I kveld har «Bridget Jones: På randen» norsk kinopremiere. På kafé i Oslo i går traff vi venninnegjengen Tove Bergersen (32), Wenche Kornstad (44) og Ellen Sofie Grove-Knutsen (30), som jobber som henholdsvis siviløkonom, i hestebutikk og som driftssjef. Vi utfordret dem til å ta Bridget-testen, og det gjorde de på strak arm.

  -  Vi er tidligere kolleger i klesbransjen, og er ute og mimrer litt om gamle dager, forteller trioen, før de kaster seg over testen.

  Folkelig


  Da resultatet er talt opp, ender Tove på 21 poeng, mens Wenche og Ellen Sofie scorer 23.

  -  Jeg hadde trodd at jeg skulle score mye lavere, føler meg ikke spesielt i slekt med Bridget Jones, egentlig, sier Tove.

  -  Jeg tror det stemmer ganske bra på meg, jeg har litt av Bridget i meg, men er ikke fullt så sprø. Det er Wenche som er den sprøeste av oss, sier Ellen Sofie.

  Gleder seg


  Alle tre har sett «Bridget Jones' dagbok» fra 2001, og har ikke tenkt å gå glipp av oppfølgeren.

  -  Den første filmen var den mest underholdende jeg så på lange tider, og jeg gleder meg stort til å se den nye. Jeg tror det er det folkelige ved Bridget Jones som treffer så bredt, hun er ekstremt jordnær og naturlig, sier Wenche.

  Gjenkjennelse


  Også gjenkjennelse er en viktig årsak til Bridget Jones' popularitet, mener venninnene.

  -  Vi kjenner oss jo igjen i de situasjonene hun havner oppi, frustrasjonen rundt kropp og så videre, men Bridget tør å drite seg ut, sier Tove.

  Hun er for tida singel, mens Wenche har samboer og Ellen Sofie er godt gift og med baby i magen. Men Bridget Jones' problemer kan alle tre identifisere seg med.

BRIDGET I FARTA
TOK TESTEN: Tove Bergersen (t.v.), Wenche Kornstad og Ellen Sofie Grove-Knutsen konkluderte med at de har temmelig mye felles med Bridget Jones. Slik svarte de: Bergersen: abaaabccba, Kornstad: abaaabccaa, Grove-Knutsen: abaaabbcaa.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media