KOMMENTARER

Skyhøye forventninger

Mens vi venter på regjeringen Solberg, kan vi hjelpe den kommende statsministeren med å skru ned forventningene.

FORVENTNINGSFULLE:   Erna Solberg (Høye), Siv Jensen (Fremskrittspartiet) , Knut Arild Hareide (Kristelig Folkeparti) og Trine Skei Grande (Venstre) starter i dag sonderinger for å avklare om det er grunnlag for en ny regjering med alle fire partier. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FORVENTNINGSFULLE: Erna Solberg (Høye), Siv Jensen (Fremskrittspartiet) , Knut Arild Hareide (Kristelig Folkeparti) og Trine Skei Grande (Venstre) starter i dag sonderinger for å avklare om det er grunnlag for en ny regjering med alle fire partier. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det er alltid slik at valgløfter må til for å vinne et valg. Noen partier lover mer enn andre. For slike vil fallhøyden være større enn for partier som lover mindre, eventuelt bare ting de kan holde. Tradisjonelt har Arbeiderpartiet og Høyre vært tilbakeholdne med å love for mye, selv når de har vært i opposisjon. De vet at de etter ei tid igjen vil få regjeringsmakt. Da må de innfri løftene.

Annerledes er det med mindre partier. De kan alltids skylde på en storebror i koalisjonen når de ikke får gjennomslag for løftene de har fanget velgere på. Men slikt sliter. Både KrF og SV har relativt fersk erfaring med å bli halvert i selskap med store og ansvarlige partier. Vi husker for eksempel at SV ville «avskaffe fattigdom». Det er ikke gjort i en håndvending.

Denne gangen har alle de fire borgerlige partiene fristet med mange kostbare forslag. Høyre har ikke helt forlatt sitt løfte om fritt behandlingsvalg i helsevesenet, som er beregnet å koste milliarder. KrF vil drysse andre milliarder over barnefamilier. Venstre har lovet lærerne etterutdanning og ellers sagt ja til OL.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer