RØYK I RETTEN: 
Røyksopps Svein Berge og Torbjørn Brundtland (t.h.) i Bergen Tingrett.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
RØYK I RETTEN: Røyksopps Svein Berge og Torbjørn Brundtland (t.h.) i Bergen Tingrett. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Skylder «karakterdrapet» på én av disse to

- Det faller på sin egen urimelighet, svarer Röyksopp.

BERGEN (Dagbladet): Når det i dag er duket for vitneforklaringer i rettssaken mellom Röyksopp og Rune Lindbæk, har flere av Röyksopps musikervitner allerede uttalt seg i svært negative ordelag om sistnevnte gjennom nettsida royksoppsvarer.com.

Gjennomgangstonen er at han ikke er i stand til å komponere ei låt og at han har vært veldig generøs med tanke på å kreditere seg selv for andres arbeid.

- Torbjørns indre verden Lindbæk er overbevist om at vitnenes uttalelser på den omtalte nettsida er forfattet av Röyksopps Torbjørn Brundtland.

- Flere av dem er kompiser som jeg er veldig glad i, så jeg realitetsbehandler ikke den sida. Svein har ikke noe med dette å gjøre - det er Torbjørn som har forfatta det som står der og det er et resultat av Torbjørns indre verden, sier Lindbæk til Dagbladet.

Han forteller også at han syntes det var ekkelt og tøft å høre Röyksopp-advokat Harald Bjelke jr. sitt åpninginnlegg.

- Det var løgn. Et forsøk på karakterdrap. Men han gjør jo bare jobben sin, ved å formidle virkeligheten slik den er prosessert gjennom Torbjørns hode. Hvis jeg kunne klubbet hver gang det ble fortalt ei løgn, så hadde man bare hørt «dunk, dunk, dunk, dunk» i rettssalen.

- Urimelig Brundtland benekter at sitatene fra blant andre Gaute Barlindhaug, Kolbjørn Lyslo og Erlend Sellevold, også kjent som Ralph Myerz, er funnet på av ham selv.

- Det faller på sin egen urimelighet. Alle er voksne mennesker som har kommet med egne utsagn, sier han.

Dagbladet har vært i kontakt med både Lyslo og Barlindhaug, som sier at de går god for det de har blitt sitert på gjennom nettstiden.

Röyksopp har, i tillegg til de overnevnte Barlindhaug, Lyslo og Sellevold, også kalt inn Ole Johan Mjøs,og Bjørn Torske som vitner.

Felles for alle er at de i løpet av karrieren sin, i en eller annen form, har hatt befatning med både Röyksopp-gutta og Lindbæk.

Duoen har også kalt inn den kjente musikeren Nils Petter Molvær og Jan Espen Storo i Tono som sakkyndige vitner.

Rune Lindbæk har ført opp musikerne Kåre Frisvold og Øyvind Blikstad, som han har samarbeidet med, på vitnelista, i tillegg til Ole Mjøs som også Röyksopp har stevna.