KOMMENTARER

Sjokkerende overgrep mot flyktninger:

Skyper voldtekt av barn, kvinner og menn

Vi må begynne å snakke åpent om hva som skjer med de vi ikke hjelper.

MANGE BLIR VOLDTATT: Her er en kvinne og barn fra ett av krisesentrene til Society For the Empowerment Of Young Persons (SEYP) i Benin i Libya. De tar i mot kvinner som har flyktet tilbake fra Libya, som regel etter at de har fått barn som resultat av voldtekter, skiver AFP. Nye rapporter viser at et flertall av de som prøver å rømme til Europa via Libya, blir utsatt for seksuelle overgrep. Foto: Fati Abubakar/AFP/NTB SCANPIX
MANGE BLIR VOLDTATT: Her er en kvinne og barn fra ett av krisesentrene til Society For the Empowerment Of Young Persons (SEYP) i Benin i Libya. De tar i mot kvinner som har flyktet tilbake fra Libya, som regel etter at de har fått barn som resultat av voldtekter, skiver AFP. Nye rapporter viser at et flertall av de som prøver å rømme til Europa via Libya, blir utsatt for seksuelle overgrep. Foto: Fati Abubakar/AFP/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Bak piggtrådgjerder, bak fengselsmurer, og ute i ørkenen pågår det en krig mot immigranter.

En krig vi selv deltar i, men hvor vi forsøker å glemme de sivile tapene.

I en krig hvor motparten mangler våpen og bare har sine egne kropper å ofre. I to rapporter og ei ny bok blir det slått fast en gang for alle: Vi er i ferd med å gjenta fortidas grusomheter, og det er på tide at vi begynner å snakke om det.

Bruker det rette ordet på det som skjer: Konsentrasjonsleirene har gjenoppstått.

Men denne gangen kalles det «flyktningleirer».

LEIRENE HAR som mål å demme opp flyktningstrømmen, ikke hjelpe de som er på flukt.

Resultatene skremmer selv garvede hjelpearbeidere: I Libya er det ingen grenser for grusomhetene barn, kvinner og menn blir utsatt for.

«Blant rapportene vi fikk om seksuell vold var det voldtekt av menn med penis eller objekter, menn som ble tvunget til å voldta andre, også døde mennesker, tortur, inkludert brannskader og lemlesting og elektrosjokk mot kjønnsorganene, og kastrering og amputasjon av penis, tvungen incest (…)», står det i rapporten fra Womans Refugee Comission (WRC).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer