Skyskraperengler fra Lørenskog

NEW YORK (Dagbladet): Fjortisene Marit og Marion er blitt til M2M og verdensvante damer på 16 og 15 år.

I oktober kommer den første CD-en på engelsk etter et års pendling mellom London, Los Angeles og New York. Dagbladet møtte dem i New York få dager før de reiser hjem til etterlengtet brunost og fiskeboller på Lørenskog utenfor Oslo.

- For oss er dette en suksess - uansett hvordan det går. Vi har jo lært så utrolig mye og fått en kjempesjanse, sier Marit Larsen (16) og Marion Ravn (15). I august skal CD-en gjøres ferdig.

Begge vet at å spå suksess fordi et anerkjent plateselskap som Atlantic har favnet dem, kan være livsfarlig. Altfor mange norske pophåp har reist ut med suksessdrømmer som raskt er gått i oppløsning. Marit og Marion er heller ikke blitt millionærer som mange tror.

Det eneste som er sikkert er at Warner-eide Atlantic har satset millioner på jentene for å produsere en CD som ringrever i bransjen nå nikker anerkjennende til.

Og uansett er det en eventyrlig sjanse jentene har fått.

Ikke et produkt

- Få med at vi ikke er en Spice Girls-kopi. Vi lager tekster, skriver musikk, spiller selv og er ikke et produkt, sier Marion.

Like fullt jobber låtskriveren Matt Rowe, Spice Girls' kanskje viktigste bakmann og mannen bak suksesslåter som «Wannabe», «Viva Forever» og «Spice Up Your Life», også med Marit og Marion.

- Rowe kan ikke rose disse jentene nok. Hans første kommentar var at dette er ekte saker, sier manager Thomas Erdtman, som også har passet på jentene i New York.

Dagbladet treffer jentene i Right Track Records på 48. gate. Produsenten Arif Mardin har bare godord om jentene. Og på sporet Dagbladet får lytte til, hører vi fengende og god popmusikk.

Av alle forunderlige ting har de her med Abbas Benny Andersson på trekkspill.

Gutter og venner

- Vi synger om alt tenåringer er opptatt av: Gutter, venner og familie. Og vi har fått masse hjelp, sier jentene fornøyd.

I løpet av året har de vært på låtskriverseminar med blant andre Jon Bon Jovi, som ifølge Marion er litt gammel.

For å rede grunnen for CD-en skal jentene ha show hver helg fra 17. august i New York. Det første går av stabelen i det enorme kjøpesenteret FAO Schwartz på 5. avenue.

- Vi gleder oss til å stå på scenen igjen.

Jentene har lang sceneerfaring fra Daniel Bohrs musikaler i Norge.

- Daniel har lært oss alt om stå på scenen, sier Marit og Marion, som har lært resten av platebransjens mest profesjonelle.

<B>I ASFALTJUNGELEN:</B> Marion Ravn (15) (t.v.) og Marit Larsen (16) på Time Square i New York, der de har jobbet med sin første CD under navnet M2M.