Skyte spurv med kanoner

Les utdraget fra Norman Mailers «Bøddelens sang».

DØDSDØMT: Gary Mark Gilmore blir ført inn til 4th District Court in Provo, Utah, første desember 1976. Gilmore ble i 1977 den første til å bli henrettet i USA etter at landet igjen hadde gjeninnført dødsstraff. Norman Mailers «Bøddelens sang» tar for seg livet til blant annet Gilmore. Foto: RON BARKER / AP PHOTO / NTB SCANPIX
DØDSDØMT: Gary Mark Gilmore blir ført inn til 4th District Court in Provo, Utah, første desember 1976. Gilmore ble i 1977 den første til å bli henrettet i USA etter at landet igjen hadde gjeninnført dødsstraff. Norman Mailers «Bøddelens sang» tar for seg livet til blant annet Gilmore. Foto: RON BARKER / AP PHOTO / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norman Mailers «Bøddelens sang», vinner av Pulitzerprisen 1980, foreligger nå på norsk, oversatt av Hans Olav Thyvold. Vi bringer i dag et sterkt utdrag fra boka.

«Bøddelens sang»

Da det ble hans tur til å stige inn gjennom døra, kunne Schiller se ut av øyekroken at Gary var til høyre, fastspent i en stol. Det som slo ham allerede før han så rett på ham, var at Garys ende av rommet var opplyst, ikke kraftig som i et filmstudio, men lyset var rettet mot ham, mens resten av rommet var mørkt.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer