KOMMENTARER

Sigrid Bonde Tusviks mediekritikk:

Skyter med hagle, men glemmer å sikte

Leser komikeren egentlig avisene hun fyrer løs mot?

Skyter med hagle, men glemmer å sikte
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Komiker og spaltist Sigrid Bonde Tusvik er glad i å skyte med hagle. De sterke og ofte underholdende formulerte synspunktene hennes ville vært mer interessant lesing hvis hun også hadde tatt seg tid til å sikte. Men etter skuddsalven mot kulturjournalistikken i julen er det dessverre ikke så mange som har grunn til å føle seg truffet.

Det virker som om Bonde Tusvik er mest sint på norske kulturjournalister fordi hun mener de selv ikke graver frem noen #metoo-saker, men nøyer seg med å sitere fra Facebook mens "det er vanlige folk som står i dritten". Men det er forskjellige regler for journalister og enkeltpersoner som forteller om noe de har opplevd. Mediene må forholde seg til medieetikken og Vær varsom-plakaten. Når det dreier seg om et så sensitivt tema er det ikke bare å gå ut og plukke opp historiene, og ikke all journalistisk graving bærer frukter. Tradisjonelt har det ikke vært i de rammedes interesser å fortelle om seksuell trakassering til mediene. Også i høst så vi at mange bare ville gjøre det i brede, kraftfulle opprop, et valg som er høyst forståelig. Men journalister er altså prisgitt at kildene er villige til å fortelle. Det de forteller, må også kunne granskes nærmere før publisering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.