Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slå av iPoden, kutt ut plystringa

KLF-legende lanserer musikkfri dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fildelingen har gjort en menge ny musikk tilgjengelig, nettbutikkene har nærmest et ubegrenset tilbud av plater, og flere av oss har et fast rituale å sjekke flere mp3-blogger hver dag.

Nå mener enkelte at det rett og slett har blitt for mye musikk. Blant dem er den skotske artisten og kunstneren Bill Drummond, kjent fra KLF.

Han har tatt initiativet til No Music Day (www.nomusicday.com).

- Nesten alt som er spilt inn de siste 110 årene er bare et museklikk unna. Og når vi har gått til anskaffelse av musikken, kan vi høre den hvor og når vi vil. Vi har et soundtrack når vi sitter på bussen, handler, drar på ferie. Og uansett om det er musikk fra Bali, Bachs «Cantanas» eller den siste R&B-låta er opplevelsen på en måte den samme, skriver Drummond i et innlegg hos Observer Music Monthly.

Han registrerte No Music Day-domenet i fjor. Her finner vi diverse forslag om hva dagen - bestemt til å være 21. november - skal være. For eksempel skal iPoden bli hjemme, mens melkemannen ikke skal plystre.

- Jeg bestemte at jeg trengte en dag uten noen musikk i det hele tatt. I stedet vil jeg tenke over hva jeg vil og ikke vil ha av musikk. Ikke blindt - eller burde jeg si døvt - konsumere det som blir tilbudt, skriver Bill Drummond.

Han hevder selv at han ikke har promotert nettsiden noe særlig, men at flere tusen allerede har skrevet sine årsaker til at de ønsker en musikkfri dag.


Les mer om Bill Drummond hos Wikipedia

SLÅ AV MUSIKKEN: 21. november er dagen for total stillhet. Flere tusen har skrevet under oppropet på Nomusicday.com. Foto: FAKSIMILE
SLÅ AV MUSIKKEN: 21. november er dagen for total stillhet. Flere tusen har skrevet under oppropet på Nomusicday.com. Foto: FAKSIMILE Vis mer