Slå av iPoden, kutt ut plystringa

KLF-legende lanserer musikkfri dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fildelingen har gjort en menge ny musikk tilgjengelig, nettbutikkene har nærmest et ubegrenset tilbud av plater, og flere av oss har et fast rituale å sjekke flere mp3-blogger hver dag.

Nå mener enkelte at det rett og slett har blitt for mye musikk. Blant dem er den skotske artisten og kunstneren Bill Drummond, kjent fra KLF.

Han har tatt initiativet til No Music Day (www.nomusicday.com).

- Nesten alt som er spilt inn de siste 110 årene er bare et museklikk unna. Og når vi har gått til anskaffelse av musikken, kan vi høre den hvor og når vi vil. Vi har et soundtrack når vi sitter på bussen, handler, drar på ferie. Og uansett om det er musikk fra Bali, Bachs «Cantanas» eller den siste R&B-låta er opplevelsen på en måte den samme, skriver Drummond i et innlegg hos Observer Music Monthly.

Han registrerte No Music Day-domenet i fjor. Her finner vi diverse forslag om hva dagen - bestemt til å være 21. november - skal være. For eksempel skal iPoden bli hjemme, mens melkemannen ikke skal plystre.

- Jeg bestemte at jeg trengte en dag uten noen musikk i det hele tatt. I stedet vil jeg tenke over hva jeg vil og ikke vil ha av musikk. Ikke blindt - eller burde jeg si døvt - konsumere det som blir tilbudt, skriver Bill Drummond.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer