Slående god fantasyroman

Dette bør bli Bjørg Øygardens gjennombrudd.

FANTASYDEBUTANT: Bjørg Øygarden har tidligere utgitt både krimbøker og barnebøker. Nå prøver hun seg på fantasysjangeren, og lykkes svært godt, ifølge vår anmelder. Foto: CAPPELEN DAMM
FANTASYDEBUTANT: Bjørg Øygarden har tidligere utgitt både krimbøker og barnebøker. Nå prøver hun seg på fantasysjangeren, og lykkes svært godt, ifølge vår anmelder. Foto: CAPPELEN DAMM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Det utgis utrolig mye god ungdomslitteratur i Norge for tiden. Bøker både med kvalitet og med — i hvert fall det jeg kan skjønne av hva unge kan like — driv, spenning og humor. Bjørg Øygardens «Dronningen av Myrion» er en av dem.   Det er mye både av Astrid Lindgren, norske folkeeventyr, Trollmannen fra Oz og ikke minst Roald Dahl i denne boka, der opplegget er det samme som i annen fantasy:

Tre outsidere får et hemmelig varsel. Sammen med mormoren til den ene, en skrekkelig gammel dame som går Roald Dahls verstinger en høy gang, mottar de sjokolade fra en underlig dame med seks fingre og noe som bukter seg under den sorte kappen (det viser seg å være en slange). De fire blir syke, legges i isolat — og havner i en parallell verden.    

Må redde landet Det er landet Myrion, et idealsamfunn styrt av den smilende Dronning Alimande og bestående av de mest selsomme kreaturer.

Men som i enhver fantasy ligger ondskapen på lur, og våre tre unge antihelter er de eneste som kan redde landet.

Det dreier seg om en trollmann som har blitt kidnappet, en svart hånd som rommer all verdens ondskap og et dystert naboland som ikke vil dem vel.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer