Slående lyd

De spiser soul til frokost, funk til lunsj, rythm til middag og blues til kvelds. D`Sound er på Norgesturné.

Vokalist Simone Larsen, bassist Jonny Sjo og gitarist Kim Ofstad har på fire år hatt fire låter inne på topp fem på Topp40-lista. Bandets radiohits har ligget 88 uker på den samme lista. D`Sounds melodiøse og popete acid jazz har virkelig slått an hos det norske publikummet. Samtidig har de til stadighet stått på jazzfestivalenes programmer.

Historien om D`Sound var i gang allerede i 1994. I 1997 kom debutalbumet Spice Of Life med hitsinglene Real Name og Smooth Escape. Den neste plata, Beauty Is A Blessing, solgte 46 000 og singelen Ain`t Giving Up klatra til topps på listene. Albumet fikk de Spellemannspris for også. Nå er det nye albumet Talkin` Talk ute og singelen Sing My Name er bandets tiende radiohit.

De tre hovedpersonene er alle sammen erfarne musikere. Sjo og Ofstad har jobbet med artister som Morten Harket, Anne Grethe Preus, Bjørn Eidsvåg, Frode Alnæs og Bendik Hofseth. Nå er det D`Sound som gjelder, på heltid. Talkin` Talk er ferdigmikset over dammen av Serban Ghenea, som tidligere har skrudd på knottene for blant annet Prince og Jill Scott.

Det nye D`Sound har et moderne r&b-lydbilde, med litt tyngre og røffere sound enn før. De uredde musikerne, som spilte inn Shakataks åttitalls-hit Down On The Street på Beauty Is A Blessing, tørr å gå enda lenger inn i den amerikanske tradisjonen. Samtidig holder de på sin miks av jazz og eksperimenterende rytmer. En konsert med D`Sound er som en orgie i smektende låter å danse til, med Simones smektende stemme på toppen av det hele.

Les mer om D`Sound på Dagbladet.no sine sider.

Resten av turneen ser slik ut:

Lørdag 31. mars, Bodø - Samfunnet

Mandag 2. april, Tønsberg - Kolon

Tirsdag 3. april, Kristiansand - Vaskeriet

Onsdag 4. april, Stavanger - Folken

Torsdag 5. april, Bergen - Maxime

Fredag 6. april, Oslo - Rockefeller

Lørdag 7. april, Skien - Parkbiografen