ASMR spiselyder på Youtube

Slafser seg til berømmelse

Norske Solfrid Wiik tjener penger på at folk ser henne spise på Youtube.

POPULÆR: Solfrid Wiik (31) har en populær YouTube-kanal, som kanskje er noe litt utenom det vanlige. I denne videoen spiser hun pasta mens hun hvisker og lager smatte-lyder. Video: YouTube / Solfrid ASMR Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette skal bli så godt!, sier Solfrid Wiik (31) og langer innpå med en diger klase pasta.

På sengkanten gir hun seg i kast med en diger porsjon mat, smatter og tygger mens det hele filmes for å siden bli lastet opp på Youtube.

Den norske jenta er en av mange som legger ut såkalte ASMR-videoer. Som er filmsnutter laget for å fremkalle en følelser som blir sammenliknet med en orgasme i hjernen, eller gåsehud i hodebunnen. (Se faktaboks lenger ned i saken)

På Wiiks konto er det flere tusen som følger nøye med på lydene og hvordan hun får i seg store måltider mat. Festet til genseren har hun en mikrofon som tett fanger opp lydene fra munnen.

Avslapning

- Videoene mine er også en form for underholdning, og en måte for meg å få uttrykt meg kreativt, inspirere og dele mine personlige interesser, skriver Solfrid Wiik i en epost til Dagbladet.

Hun ønsker ikke å intervjues over telefon, men besvarer spørsmål om de spesielle videoene skriftlig.

Wiik forklarer at hun selv ikke oppleve ASMR når hun hører spiselyder, men at det er mange av følgerne hennes som gjør det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer