Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slaget om LA

Rage Against the Machine tok i går natt med seg sine politiske låter ut på gata og spilte gratis for 8000 demonstranter i Los Angeles. Frikonserten ble til slutt avbrutt av politi med peppergass, mens president Bill Clinton talte få meter unna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ræpp-rockeren Zack de la Rocha og bandet hans er som født for dramatikken som utspilte seg rett utenfor Staple-senteret, hvor demokratene har sitt store landsmøte, skriver Los Angeles Times.

Det var midt under talen til Clinton demonstrantene høylytt viste sin avsky for global handel, politivold og det de kaller næringslivets jerngrep på hele det amerikanske samfunnet. Med låter fra siste plate, «The Battle of Los Angeles», viste Rage Against the Machine at de virkelig er en av frontgruppene for den unge og engasjerte generasjonen som strømmer ut på gatene for å vise sine meninger og markere sin uenighet med det politiske establishment.

I hundre

- Brødre og søstre, demokratiet vårt er kapret, skrek Zack de la Rocha før bandet satte i gang sitt angrep på sosial og kulturell undertrykkelse. Ræpp-rockerne er kjent for intense konserter, og frikonserten utenfor Staple-senteret sto ikke tilbake for noe. Ved første gitargrep var publikum i hundre.

Rage Against The Machine er kjent for sin venstreradikale politikk, antiautoritære stil og kampen for at den dødsdømte radiojournalisten Mumia Abu-Jamal skal få en ny rettssak. Bandet er regnet som et av de mest kompromissløse og viktige bandene som kommer fra Sør-California.

Ti arrestert

Bandets miks av politikk og musikk og hip hop og punk ble så aggressiv og revolusjonær at plateindustrien lenge snudde ryggen til. Nå spiller de inn plater for Sony. Gruppa har flere ganger besøkt Norge.

På balkongen på Staple-senteret sto dresskledde pengemennesker i et lite privat selskap og nippet til kald hvitvin, slurpet østers og betraktet demonstrantene med et gjesp. Foran scenen til hissige rytmer fra Rage Against the Machine var både lufta og stemningen på kokepunktet, og en stund etter at Rage var gått av scenen begynte demonstranter å kaste flasker og stein på politiet. Da ble strømmen tatt, og politi på hester ble satt inn. Ti demonstranter ble arrestert.

RAGE-PROTEST: Rage Against The Machine og frontfigur Zack de la Rocha benytter anledningen til å protestere mens demokratene har sitt landsmøte i LA.