DEBATT

Debatt: Statsbudsjettet

Slaget om morgendagens arbeidsplasser står i dag

Jeg har i høst stått i de mange gode formåls kø – jeg har vært på høringer om neste års statsbudsjett i Stortinget.

VELG ARBEIDSPLASSER!: - Velg de tiltakene som bidrar til å bevare og skape arbeidsplasser rundt omkring i landet. Det er appellen til Ole Erik Almlid, viseadministrerende direktør i NHO, her sammen med NHO-sjef Kristin Skogen Lund. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
VELG ARBEIDSPLASSER!: - Velg de tiltakene som bidrar til å bevare og skape arbeidsplasser rundt omkring i landet. Det er appellen til Ole Erik Almlid, viseadministrerende direktør i NHO, her sammen med NHO-sjef Kristin Skogen Lund. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Sammen med hundrevis av andre har jeg vært i de fleste av fagkomiteene og framført våre viktigste saker – viktigst for bedriftene og viktigst for landet.

En av utfordringene dere stortingspolitikere vil kjenne på i forhandlingene er opplagt: Det er ytret veldig mange gode intensjoner og ønsker, men det er umulig å innfri dem alle.

Da handler det om å sortere. Det er mange kriterier man kan sortere etter, fra ideologi til «hilsen hjem». Min appell er at dette må skje med ett premiss: Velg de tiltakene som bidrar til å bevare og skape arbeidsplasser rundt omkring i landet.

Det må til om vi skal møte kommende eldrebølge, digitalisering, lavutslippssamfunn – samtidig som olje- og gassinntektene avtar.

Også vi i NHO har selvfølgelig kommet med våre forslag. Men vi har forsøkt å legge dette kravet til grunn; at det skal være bidrag til omstilling, jobbskaping og et bærekraftig velferdssamfunn.

Det har vi lagt til grunn når vi har snakket om maskinskatt, om karbonfangst og -lagring, om samferdsel eller om relevant utstyr for yrkesfagelever. Det har vi også lagt til grunn når vi har anbefalt å styrke støtteordningen til innovasjonsprosjekter i bedriftene (BIA), løfte satsingen på kommersialisering av forskning ved universitetene (Forny 2020), flere IKT-studieplasser og styrking av SkatteFUNN-ordningen. Fordi økt innovasjon og mer næringsrettet forskning dreier seg om å investere i arbeidsplasser på lang sikt.

Husk derfor i forhandlingene: slaget om morgendagens arbeidsplasser står i dag.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer