DEBATT

Debatt: Statsbudsjettet

Slaget om morgendagens arbeidsplasser står i dag

Jeg har i høst stått i de mange gode formåls kø – jeg har vært på høringer om neste års statsbudsjett i Stortinget.

VELG ARBEIDSPLASSER!: - Velg de tiltakene som bidrar til å bevare og skape arbeidsplasser rundt omkring i landet. Det er appellen til Ole Erik Almlid, viseadministrerende direktør i NHO, her sammen med NHO-sjef Kristin Skogen Lund. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
VELG ARBEIDSPLASSER!: - Velg de tiltakene som bidrar til å bevare og skape arbeidsplasser rundt omkring i landet. Det er appellen til Ole Erik Almlid, viseadministrerende direktør i NHO, her sammen med NHO-sjef Kristin Skogen Lund. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Sammen med hundrevis av andre har jeg vært i de fleste av fagkomiteene og framført våre viktigste saker – viktigst for bedriftene og viktigst for landet.

En av utfordringene dere stortingspolitikere vil kjenne på i forhandlingene er opplagt: Det er ytret veldig mange gode intensjoner og ønsker, men det er umulig å innfri dem alle.

Da handler det om å sortere. Det er mange kriterier man kan sortere etter, fra ideologi til «hilsen hjem». Min appell er at dette må skje med ett premiss: Velg de tiltakene som bidrar til å bevare og skape arbeidsplasser rundt omkring i landet.

Det må til om vi skal møte kommende eldrebølge, digitalisering, lavutslippssamfunn – samtidig som olje- og gassinntektene avtar.

Også vi i NHO har selvfølgelig kommet med våre forslag. Men vi har forsøkt å legge dette kravet til grunn; at det skal være bidrag til omstilling, jobbskaping og et bærekraftig velferdssamfunn.

Det har vi lagt til grunn når vi har snakket om maskinskatt, om karbonfangst og -lagring, om samferdsel eller om relevant utstyr for yrkesfagelever. Det har vi også lagt til grunn når vi har anbefalt å styrke støtteordningen til innovasjonsprosjekter i bedriftene (BIA), løfte satsingen på kommersialisering av forskning ved universitetene (Forny 2020), flere IKT-studieplasser og styrking av SkatteFUNN-ordningen. Fordi økt innovasjon og mer næringsrettet forskning dreier seg om å investere i arbeidsplasser på lang sikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer