Slaget om Ole Brum

LONDON(Dagbladet): Ole Brum har virkelig skapt problemer for forholdet mellom USA og England. Ole Brum - eller Pooh som han heter i England - er sentrum for en kraftig ordkrig. Slaget om Waterpooh, kaller engelske aviser krigen som pågår.

Og slaget om Waterpooh handler ikke bare om Ole Brum. I denne kampen finnes også Tigergutt, Tussi og Nasse, og orginalene til disse figurene som forfatteren A A Milne kjøpte på Harrods i London i 1920.

Milne tok med seg kosedyrene til USA, der hans sønn Christopher fikk dem som reisegave fra pappa. Etterhvert ble alle disse skikkelsene til forfatterens store gullgruve.

I 10 år har orginalfigurene hatt tilhold i det amerikanske statsbiblioteket i New York, men nå har framtredende politikere satt fram krav om at USA må levere disse tilbake til England.

-Forsvinn, sier amerikanerne., og ekspertene støtter dem. De sier at det amerikanske pubklikumet har satt langt større pris på Ole Brum enn det engelske publikumet. Statsminister Tony Blair, som for tida er på besøk hos Bill Clinton i USA, har sagt at Ole Brum og vennene hans har det utmerket hvor de er - i New York.

JA TAKK, BEGGE DELER: Ole Brumm klarer antagelig ikke å velge side i striden.