Slagkraftig journalistikk

Tabloide politiske utfall med kraft og driv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Artikkelsamlingen er et fenomen det sjelden er grunn til å knytte de helt store forventningene til. Vanligvis kommer skribenter med mange års virke å velge fra, eller forfattere med mange utgivelser bak seg, best fra denne typen utgivelser.

For så ferske forfattere som Magnus Marsdal er det temmelig dristig - noen vil si overmodig - allerede nå å sende ut sine samlede artikler. Rett nok har han også vært med på å skrive boka «Tredje venstre» og forfattet en pamflett om AFP, men i all hovedsak er det bare ei bok – den meget leseverdige «Frp-koden» – han er kjent for. Det driftige Manifest Forlag, der Marsdal selv er sterkt involvert, vil åpenbart holde forfatternavnet hans varmt.

Aktiv spaltist

I «Mannen uten egenskaper» er bare den lange tittelteksten nyskrevet for anledningen. Bokas to andre tredjedeler er korte artikler hentet fra det imponerende antallet publikasjoner Marsdal de siste åra har hatt faste spalter i – Dagsavisen, Klassekampen, Memo og VG. Med er også tekster fra Dagbladet, Ny Tid, Prosa og Demo og «Nyliberal Lille Lørdag?» – den treffende Samtiden-artikkelen fra 2003 som med sitt emne – underholdningsindustri og Harald Eia – er atypisk for Marsdal, selv om den politiske vinklingen er velkjent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer