Slagmark

Her har du altså et spill som går ut på, dette vet du kanskje, å føre en skare av mark helskinnet gjennom kampens hete.

«Worms» er allerede godt etablert som en klassisk spillserie, med mange svorne fans. Det som mest av alt er nytt denne gangen, er at alt (som navnet ganske riktig antyder) er tredimensjonalt. Funker det? Åja.

Nok en gang er det herlig og ytterst oppfinnsom omgang med diverse våpen- alt fra bazookaer og molotovcocktailer til eksploderende sauer og bananbomber.

Som du sikkert skjønner er alt spunnet rundt en kjerne av humor. Det skal være moro å spille «Worms 3D», og det er det heldigvis også. Vil du bare ha en kjapp runde, kan du spille gjennom en tilfeldig bygget verden i «Quick Start»- de konstrueres på måfå for hver omgang.

Alt i brettene kan forresten ødelegges, så om fienden går i skjul, er det bare for deg å sprenge ham fram i dagslys. I «Campaign Mode» har du spesifikke oppdrag, det er her du for eksempel spiller gjennom markenes egne lille D-dag, en parodi på de alliertes strandhugg i Normandie i sin tid.

Et stort minus er at man på konsollutgavene av «Worms 3D» kun kan spille mot andre på sin egen maskin, og ikke over nett (slik man kan på PC-utgaven).

Det er egentlig ganske dumt, ettersom man fort kan trøtne på spillets tilbøyelighet til ensformighet.