Du leser nå Dagbladet Pluss

Borgerkrigen i Syria

Slaktehuset Ghouta

For et år siden ble bydelen Ghouta i utkanten av Damaskus erklært som en «sikker sone» av Russland, Iran og Tyrkia. Nå er det eneste som er sikkert i sonen at den ikke er sikker.

ETTER BOMBENE: Sivile forsøker å komme seg i sikkerhet etter at en bomba traff i Ghouta i forrige uke. Foto: AFP / NTB Scanpix
ETTER BOMBENE: Sivile forsøker å komme seg i sikkerhet etter at en bomba traff i Ghouta i forrige uke. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer
Kommentar

Den russiske presidenten Vladimir Putins forsikring om en «humanitær pause» i krigføringen i drabantbyen Ghouta fungerte bare delvis da den trådte i kraft fra klokka 09.00 tirsdag morgen. Det ble skutt bakke-til-bakke raketter, selv om bombingen fra lufta delvis stilnet i de fem timene den «humanitære pausen» skulle vare. Men det ble ikke opprettet noen humanitær korridor, der de opp til 400 000 livredde innbyggerne i drabantbyen kunne ta seg ut i sikkerhet. Grunnen er åpenbar:

- Ingen av familiene eller sivile har kommet ut av kjellerne fordi ingen stoler på regimet eller russerne, sier Nour Adam i Ghouta til avisa The Guardian.

Det blir mer og mer klart. De siste opprørerne mot president Bashar al-Assad i Syria skal nå bombes til støv, eller i det minste ut av sine posisjoner, i den prøvede bydelen Ghouta. Bombingen som er kraftig intensivert de siste ukene er trolig en forberedelse på en bakkeoperasjon, slik vi så da byen Aleppo ble tatt tilbake av regjeringsstyrkene i 2016. Alt tyder på at det blir et blodbad, selv om opprørerne etter planen skal være «mørnet» av bombinga. Midt i dette infernoet står - som vanlig - de sivile.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.