Justin Bieber i Trondheim

Slakter Bieber-arrangør: - Skuffa og lei meg

Rullestolbruker Sarah Naomi Lunner (24) langer ut mot arrangøren etter Justin Bieber-konserten i Trondheim søndag.

- SKUFFA: Sarah Naomi Lunner etterlyser bedre risikovurdering fra arrangøren av Justin Bieber-konserten i Trondheim. Foto: Privat
- SKUFFA: Sarah Naomi Lunner etterlyser bedre risikovurdering fra arrangøren av Justin Bieber-konserten i Trondheim. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Søndag var Sarah Naomi Lunner (24) på konsertenTrondheim Sommertid på Leangen Travbane i Trondheim, hvor blant andre superstjerna Justin Bieber opptrådde. I etterkant av konserten, går Lunner på Facebook kraftig ut mot arrangøren. Hun mener konserten var dårlig tilrettelagt for rullestolbrukere.

- Jeg er sint og skuffet. Alt jeg håpet er at arrangøren kan gjøre en risikoanalyse og gjerne ta med noen med nedsatt funksjonsevne - jeg melder meg, skriver Lunner på Facebook.

24-åringen hadde kjørt bil fra Sarpsborg til Trondheim for å få med seg konserten. Med seg hadde hun tre venninner, hvorav en av dem - i likhet med Lunner - er rullestolbruker.

Nidaros omtalte saken først

Arrangør Livesentralen svarer på kritikken lenger ned i saken.

GOD STEMNING: Venninnene på konserten var gira før konsertstart. Det endret seg da Bieber kom på scenen. Foto: Privat
GOD STEMNING: Venninnene på konserten var gira før konsertstart. Det endret seg da Bieber kom på scenen. Foto: Privat Vis mer

- Begynte å få litt angst

Lunner forteller til Dagbladet at hun hadde kontaktet arrangør på forhånd, og spurt om det var handikapparkering på området. Til svar fikk hun at hun kunne parkere på IKEA Leangen, som ligger i nærheten av travbanen. Rett før Lunner og venninnegjengen ankom Trondheim, fikk de kontrabeskjed, men etter det som 24-åringen betegner som «smisk med politiet», fikk venninnegjengen omsider parkere der likevel.

- Inne var det et eget handikapområde som så greit ut. Det var en ok opplevelse i starten fram til Justin kom på scenen. Folk tråkket på båndet foran der de hadde avsperret, slik at vi i rullestol ikke kunne se scenen, sier Lunner, og fortsetter:

- Det var også folk som prøvde å snike seg inn på området og klatret over gjerdene, forteller Lunner til Dagbladet.

Hun forteller videre at vaktene på området jobbet iherdig med å få folkene som tok seg inn på området vekk, men at det ikke gikk. Hun hevder også det bare var to vakter på området.

- Det var rett og slett kaos. Jeg synes sikkerheten var ganske dårlig. Vi så ingenting av det som skjedde på scenen, ikke skjermene engang.

- KAOS: Da konserten begynte så området foran Lunner slik ut. Foto: Privat
- KAOS: Da konserten begynte så området foran Lunner slik ut. Foto: Privat Vis mer

Lunner synes det var ubehaglig.

- Jeg begynte å få litt angst. En full fyr klatret over gjerdet, og landet nesten på venninna mi, forteller Lunner.

Hun reagerer også på at handikapplasseringen var plassert midt på et område med 40 000 andre publikummere.

- Jeg hadde heller ikke sjans til å komme ut fra området, sier Lunner.

- Jeg synes det i Trondheim var veldig ubehagelig, sier hun.

KRITIKK: Arrangøren får kritikk for at konserten med Justin Bieber i Trondheim skal ha vært dårlig tilrettelagt for rullestolbrukere. Foto: Kristian Ridder Nielsen / Dagbladet
KRITIKK: Arrangøren får kritikk for at konserten med Justin Bieber i Trondheim skal ha vært dårlig tilrettelagt for rullestolbrukere. Foto: Kristian Ridder Nielsen / Dagbladet Vis mer

- Skikkelig skuffa og lei meg

Lunner er klar på hva hun etterlyser fra arrangøren:

- De burde for det første hatt en bedre risikoanalyse, og forhøya platten på området til handikap, slik at de med andre behov hadde sett scenen. Den hadde ikke trengt å være så forhøya heller, det er snakk om 20 centimeter. Det burde også vært flere vakter.

- Har du opplevd liknende tidligere?

- Nei, aldri. Og jeg er mye på konserter. Jeg ble oppriktig skikkelig skuffa og lei meg.

Hun forteller videre at hun skal på Karpe-konsert i Oslo Spektrum på lørdag. Men hendelsen i Trondheim har påvirket henne.

- Jeg kjenner jeg ikke er så gira på det. Som rullestolbruker må du planlegge ganske mye. Jeg er litt skeptisk, sier Lunner.

TRONDHEIM: Justin Bieber og kona Hailey viste seg nok en gang, denne gangen utenfor Byscenen i sentrum. Video: Johannes Fjeld/Dagbladet Vis mer

«Beklagelig»

Kristian Digre i Livesentralen, som arrangerte konserten, uttaler seg om saken til Nidaros. Han sier at Lunners opplevelse er «beklagelig», men at det står i sterk kontrast til andre tilbakemeldinger de har fått på arrangementet. Han henviser til sikkerhetsansvarlig Gaute Karlsson for å uttale seg om sikkerheten.

Dagbladet har vært i kontakt med Karlsson. Han henviser til svarene han allerede har gitt til Nidaros.

Karlsson sier handikapområdet og vaktholdet var beregnet ut fra hvor mange som skulle på konserten. Han sier også at et avsperret område skulle hindre folk uten billetter å komme seg inn på konserten.

- Det var noe vi hadde tenkt på, men det kan skje at folk tar seg forbi. Det tok vi tak i fortløpende, sier Karlsson til Nidaros.

Han sier videre at hendelsen er beklagelig, men at de ikke kjenner seg igjen i at det har vært et område uten kontroll.

- Det er en stor konsert med mange mennesker, som vi er vant til, men enkelthendelser kan skje. Det er så klart kjedelig med negative opplevelser, men vi tar med ris og ros til neste planlegging og alt vi gjør, sier Karlsson.

Han forteller også at de i forkant av konserter og arrangementer gjennomfører befaringer med blant andre rullestolbrukere og svaksynte.

- Det er noe vi har hatt fokus på og kommer til å gjøre framover også, sier Karlsson.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer