Slakter Coelho

The Guardian synes suksessforfatteren er dum og fæl i sin nye roman, «The Zahir».

(Dagbladet.no): - Ingenting får en forfatter til å virke dummere enn hans ønske om å bli sett på som smart, skriver The Guardians anmelder Adam Mars-Jones

Boka han anmelder, er den brasilianske forfatteren Paulo Coelhos nye roman, «The Zahir».

Boka kommer på norsk i slutten av september, med tittelen «Zahir». Det forteller Rasa Ziburkute, Coelhos norske redaktør i Bazar forlag, til Dagbladet.no.

Populær

Coelho er en av verdens mest leste nålevende forfattere. Hans mest kjente roman, «Alkymisten», har solgt i 30 millioner eksemplarer på verdensbasis og blitt oversatt til 56 språk. 100 000 eksemplarer er solgt på norsk.

Bazar forlag har utgitt alle Coelhos bøker på norsk, bortsett fra den aller første:

- Men «Pilegrimsreisen» kommer kanskje på norsk neste år, forteller Ziburkute.

Lite lidenskap

Det sies ikke hvilket land fortelleren i den nye romanen «Zahir» er fra. Han bor i Paris, men historien orienterer seg snart mot steppene i Kazakhstan.

Fortellerens kone er krigskorrespondenten Esther, som forsvinner.

- Forsvunnede sokker har blitt lett etter med mer lidenskap enn denne bortkomne hustruen. Det er mer psykologisk dybde i Calvin Klein\'s Obsession enn i Paulo Coelhos «Zahir,» skriver Mars-Jones.

Det er nok ikke alle som er enige: Boka er allerede en stor salgssuksess i de landene den har kommet ut i, og rettighetene er solgt til 45 land.

Du kan lese et utdrag av boka på agentens hjemmeside, men det er en fordel om du kan tysk, spansk, italiensk, portugisisk og/eller fransk.

Blir film

Tidligere i år fikk vi vite at boksuksessen «Alkymisten» også skal bli film. Innspillingene starter i år med Laurence Fishburne i regi og hovedrolle. Fishburne er blant annet kjent som Morpheus i «Matrix».

- Jeg skal bearbeide den som en stor sanger tar seg av en kjent låt, har Fishburne uttalt om prosjektet.

MOTTA LITTERATURAVISA HVER UKE, MED NYHETER FRA INN- OG UTLAND:

POPULÆR: Men Paulo Coelhos bøker blir også kalt kvasifilosofi.