Slakter DAB-satsingen

Per Morten Hoff mener lyden er for dårlig. Still spørsmål!

(Dagbladet.no): I dag la arbeidsgruppen for digital radio fram sin rapport som anbefaler full DAB-satsing. Gruppen vil slukke FM-båndet i 2014.

Men ikke alle er enige i at DAB er fremtiden. Per Morten Hoff i IKT-Norge mener arbeidsgruppens rapport ikke er verdt papiret den er skrevet på.

- Arbeidsgruppens medlemmer har særinteresser for at DAB-satsingen blir gjennomført. Særlig NRK har investert millioner i at dette blir noe av. At en offentlig rapport lages av aktører som har så sterke særinteresser synes jeg er oppsiktsvekkende, sier Hoff til Dagbladet.no.

Flere alternativer

Hoff presiserer at han slett ikke er imot radio, eller mener at alle bør lytte på radiosendinger over nett.

- Hovedproblemet med DAB er dårlig lydkvalitet. I tillegg er det grunn til å stille spørsmål om vi skal kaste 15 millioner FM-radioer nå, når det skjer så mye på digitalradiofronten.

Hoff viser blant annet til Digital Radio Mondial (DRM), som er et digitalt AM-nett.

- Poenget er at det skjer utrolig mye på dette feltet. Og det er en grunn til at land som Sverige, Finland og Sveits har sagt nei til DAB, sier Hoff.

DÅRLIG LYD: DABs MP2-standard holder ikke mål, mener databransjens interesseorganisasjon. FOTO: SCANPIX
DÅRLIG LYD: DABs MP2-standard holder ikke mål, mener databransjens interesseorganisasjon. FOTO: SCANPIX Vis mer

Nå kan du stille Hoff spørsmål om det du lurer på: Hva tror han politikerne bestemmer seg for? Bør man absolutt ligge unna DAB-radioer til jul? Og hvorfor vil radiokanalene ha DAB hvis det ikke er det beste alternativet?

KRITISK: Per Morten Hoff mener vi ikke bør satse alt på DAB nå.