Slakter eget album: - Gir det bare ut fordi jeg har jævlig svære regninger

Deadmau5 langer ut - mot seg selv.

MUSEVISA: Deadmau5 torpederer sitt eget album i en serie Twitter-meldinger. Foto: NTB Scanpix
MUSEVISA: Deadmau5 torpederer sitt eget album i en serie Twitter-meldinger. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Artisten Deadmau5 er en av verdens best betalte produsenter innen elektronisk musikk. Men arbeidet sitt er han imidlertid ikke overbegeistret for, hvis man skal tro 35-åringens siste uttalelser.

I en serie Twitter-meldinger tilsynelatende slakter han albumet med det ikke veldig Google-vennlige navnet «W:/2016ALBUM/», som har utgivelsesdato 2. desember.

- Jeg liker det ikke. Det er så jævla forhastet, bare rasket sammen. Men, altså, hvis du liker det, så vil jeg like det også. Men ikke gjør det, skriver artisten, som egentlig heter Joel Zimmerman, og antyder at han er presset på et eller annet vis til å slippe albumet.

Når han da ble konfrontert av en følger om hvorfor han da har gått med på å gi ut albumet, svarte han følgende:

- Fordi jeg har jævlig svære regninger.

Om Deadmau5 virkelig mener det han skriver, vites ikke. Men han har i alle fall ikke vært fremmed for å slenge med leppa og skape kontroverser tidligere, og har havnet i krangel både med plateselskaper og stjerner som Madonna.

I fjor gjorde han også narr av Kygo, som så ut til å ta det hele med et svært smil.

Deadmau5 platedebuterte i 2006, og har siden gjort seg kjent for låter som «The Reward is Cheese», «Strobe» og «Ghosts 'n' stuff».

Han har flere ganger blitt Grammy-nominert, og vant for eksempel en prestisjetung Juno-pris i kategorien «Dance Recording of the Year» med albumet «For Lack of a Better Name».