Slakter Eminem

- Eminem er søppel-pop, på linje med Backstreet Boys. Det mener Michael Stipe.

Etter 20 år i REM sier frontfiguren Stipe at han ikke er inspirert av musikken som er på listetoppene rundt om i verden.

- En av de bra tingene med å ha vært i gamet så lenge som vi, er at vi ser musikk komme og gå. Listetoppene er der plutselig, tjener sin hensikt og forsvinner helt, sier Stipe i et intervju med NME.

- Eminem og Backstreet Boys er musikalsk sett den samme greia, i tillegg til den andre bruk og kast- musikken til 'N Sync, Britney Spears og Christina Aguilera.

Ny retro-sommerskive

14. mai kommer bandets 12. album «Reveal». Den første singlelen «Imitations of life» slippes 30. april.

Med det nye materialet ligner bandet på 1992-utgaven av seg selv. REM returnerer til mer fengende og kommersiell musikk, soundet fra millionselgeren «Automatic for the People» er tilbake. Grunnen er visstnok at de har blitt eldre:

- Alderen gjør at jeg har begynt å lete mer etter det vakre i musikken. Jeg er like sint inni meg som jeg alltid har vært, men jeg vil forsøke å forbedre holdningene og utsiktene for framtida, heller enn å få dem til å se verre ut, sier bandmedlem Mike Mills.

«Reveal» skal ha en mer optimistisk og persolig følelse i seg enn de tidligere albumene, med gjentatte referanser til sommeren. Og denne sommeren kommer altså REM med varme utsikter for framtida.

<B>DISSER EMINEM:</B> - Eminem er søppelmusikk! Det mener REM og frontfigur Michael Stipe, som ved et uhell ligner litt på sin antihelt på dette bildet.