Slakter favorisering av TV 2

Trøbbel i det digitale bakkenettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det nye digitale bakkenettet bygges ut og driftes av Norges Televisjon (NTV), som har fått konsesjon fram til 1. juni 2026.

NTV er deleid av Telenor, NRK og TV 2. De samme selskapene eier også RiksTV, som tilbyr den mye omstridte kanalpakken som tilbys gjennom det digitale bakkenettet. TV 2 har fått med fire av sine kanaler i grunnpakken og ytterligere én i ekstrapakken.

Nå mener Post- og teletilsynet (PT) at kanalen har fått for gode vilkår, og varsler vedtak i et brev til NTV.

- Favorisering

- Det vi reagerer på er den favoriseringen som har skjedd i forhold til TV 2. Det går på en rekke forhold, blant annet pris, avtalens lengde og forutsigbarhet, sier avdelingsdirektør Torstein Olsen i Post- og teletilsynet til Dagbladet.no.

I konsesjonen som er gitt til NTV står det i kapittel 4.8 at «NTV skal gi alle kringkastere som ønsker det tilbud om formidling i bakkenettet på ikke-diskriminerende vilkår».

Post- og teletilsynet skriver i dagens varsel at omstendighetene rundt og innholdet i TV 2s avtale med NTV innebærer et brudd på konsesjonen:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer