Slakter Frieles homokritikk

Mener Kim Friele har et «omtrentlig» forhold til sannheten.

RASER: - Retten til å være annerledes må også omfatte retten til å mene noe annet enn Kim Friele, sier Erling Lae.


Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
RASER: - Retten til å være annerledes må også omfatte retten til å mene noe annet enn Kim Friele, sier Erling Lae. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

||| Høyrepolitiker Erling Lae reagerer kraftig på Kim Frieles uttalelser om at hun føler seg sviktet av kjendishomsene Erling Lae, Anne Grete Preus, Finn Schjøll og Frank Rossavik.

-Intellektuelle onanister
- Disse homsene har aldri slåss for den friheten vi har i dag. Vi fikk ikke partnerskapsloven på grunn av Preus og Lae. Jeg kaller disse for intellektuelle onanister, som forskrever seg. De har aldri betalt noen pris, men synes sikkert det er veldig kjekt og greit at loven kom rekende, sier Friele i et intervju med BA.

Ute av homopolitikken
- Kim Friele hadde stått seg på å ha et noe mindre omtrentlig forhold til sannheten. Partnerskapsloven og en felles ekteskapslov er begge kjempet igjennom etter at hun selv var ute av homopolitisk arbeid. Jeg har selv bidratt det jeg har kunnet til at begge lover er vedtatt, ikke minst ved bidrag til støtte fra mitt eget part, sier Erling Lae til Dagbladet.no.

Han er oppgitt over Frieles utspill mot at han selv, sammen med flere andre kjendishomser, var tilstede og drakk champagne da Nina Karin Monsen ble tildelt Fritt Ord-prisen for 2009.

Takket nei til prisutdeling
- Jeg var invitert, men takket nei fordi jeg heller ville prioritere mitt eget Opera-abonnement. Som politiker ønsker jeg ikke å blande meg inn i Fritt Ords tildelinger, men jeg har heller ikke ønsket å bli tatt til inntekt for Nina Karin Monsens meninger, sier Lae.

Byrådslederen ble i juni 2007 tildelt den prestisjetunge Regnbueprisen i Berlin, for sin innsats mot diskriminering av lesbiske og homofile.

Ingen hjelp fra Friele
- I dette arbeidet har jeg verken bedt om eller fått noe bistand fra Friele. Det er greit, men en viss minimum av respekt for det arbeidet andre gjør må man kunne forvente også av henne. Retten til å være annerledes må også omfatte retten til å mene noe annet enn Kim Friele, sier Erling Lae.

- Hva synes du om personkarakteristikkene fra Friele?

- Hvis de sier noe om noen så må det være om den som fremsetter dem, nemlig Kim Friele. Hun gjorde en banebrytende jobb for 30 år siden, men verden har utviklet seg siden den gang, sier Lae.