Slakter «House of Cards»

Kjennere av amerikansk politikk sier serien er like realistisk som Supermann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Netflixserien «House of Cards» er inne i sin tredje sesong. Serien om den manipulative Francis Underwood og hans kamp for makt i amerikansk politikk har vunnet en rekke Golden Globe- og Emmypriser. 

Tredje sesong fikk imidlertid kun en firer på terningen av Dagbladets anmelder.

«Når det kommer til å skildre det indre livet i maktens korridorer føles det litt paradoksalt at for eksempel «Veep» oppleves som langt mer brutal og fascinerende enn hva vi får servert i denne omgangen», het det blant annet i anmeldelsen.

Også dem som kjenner amerikansk politikk aller best er kritisk til serien, som ved sin ankomst i 2012 ble hyllet som den mest realistiske skildringen av maktspillet i Washington, D.C. verden hadde sett.

39 episoder seinere har pipa fått en annen lyd.  

En tegneseriefigur - Jeg så en episode, og måtte bare slutte. Frank Underwood er en tegneserieskikkelse, ikke en troverdig personlighet i D.C. - mener jeg, sier førsteamanuensis Hilde Eliassen Restad.

Hun har nettopp skrevet bok om amerikansk eksepsjonalisme, troen på USA som noe grunnleggende storslått, et tema som går igjen både i virkelighetens D.C. og i det politiske spillet Kevin Spaceys karakter driver med i serien. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.