Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slakter humorstunt: - Sendinga vår blir ødelagt

NRKs programredaktør synes lite om «Dagsnytt 18»-opptrinnet. Underholdningsredaktøren erkjenner at stuntet «ikke var morsomt».

KASTET UT: I mandagens NRK-sending av «Dagsnytt 18» ble det hett i studio da Yousef Hadaoui og Trond Kvernstrøm diskuterte Humorprisen. Hadaoui ble bedt om å forlate studio, men i etterkant viste det seg at det hele var et planlagt stunt. Video: NRK Vis mer V... Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har folk som jobber hardt med å lage en debatt, og inviterer deltakere. For oss er dette et viktig journalistisk oppdrag. Så når noen velger å gjøre et stunt av det, så liker ikke vi det, forteller Kyrre Nakkim, programredaktør i NRK, til Dagbladet.

Det var under en debatt i mandagens «Dagsnytt 18» at komiker Yousef Hadaoui (37) ble kastet ut av studio, etter å ha forstyrret programmet med høylytte utbrudd.

Hadaoui var invitert til studio for å snakke om den pågående Humorpris-debatten. Han valgte altså å sabotere programmet i regi av NRKs «Satiriks» - uten at noen i «Dagsnytt 18»-redaksjonen visste om det.

- Ødeleggende

- Vi synes ikke noe om dette. Jeg har allerede gitt klar beskjed innad i NRK-systemet om at dette ikke er greit, forteller Nakkim.

- Yousef Hadaoui jobber selv for NRK, hva synes du om at en av dine egne står bak dette?

- For meg er det egentlig det samme om det er internt i NRK eller noen andre. Sendinga vår blir ødelagt, og publikum får ikke det vi har lovet dem.

REAGERER: Kyrre Nakkim, redaktør for nyhetsprogrammer i NRK. Her fra 2011. Foto: NRK
REAGERER: Kyrre Nakkim, redaktør for nyhetsprogrammer i NRK. Her fra 2011. Foto: NRK Vis mer

- Hvilke konsekvenser vil dette få?

- Jeg er for så vidt ferdig med saken, men Yousef vil ikke få plass i våre sendinger framover uten at vi har hatt en diskusjon i forkant om det som har skjedd. Så regner jeg med at dette blir håndtert i hans egen avdeling, sier Nakkim.

- Så alvorlig er det ikke

NRKs underholdningsdirektør Charlo Halvorsen svarer slik på Dagbladets spørsmål om det er greit å avbryte et seriøst debattprogram:

- Ikke ut fra alle variabler, men vi strekker oss langt når vi gjør noe i satirisk og morsom kontekst. Problemer her er at dette ikke var så veldig morsomt, sier han.

Halvorsen sier at hans inntrykk er at programredaktør Kyrre Nakkim tar opptrinnet med fatning.

- Vil dette få noe etterspill for de involverte?

- Dette er et nytt nett-tv-prosjekt, og vi lærer underveis. Om dette får noe etterspill? SÅ alvorlig er ikke dette, mener Halvorsen.

Dette er ikke første gang «Satiriks» utfører et slikt stunt. Torsdag avbrøt en liksomjournalist fra programmet inn i et innslag fra regjeringsforhandlingene på Gardermoen.

Dagbladet har spurt prosjektleder Stig Morten Waage om de står inne for å ha sabotert et seriøst debattprogram som «Dagsnytt 18».

- Det må være lov å ha humor på sånne arener, svarer han.

Waage opplyser at stuntet vil bli sendt førstkommende fredag.

Irritert Aas

Programleder Espen Aas sier han etter hvert skjønte at Hadaouis oppførsel var arrangert. Han synes ikke spøken var morsom.

IKKE FORNØYD: Espen Aas var ikke klar over humorstuntet, og valgte å kaste Yousef Hadaoui ut av studio. Foto: Skjermdump fra NRK
IKKE FORNØYD: Espen Aas var ikke klar over humorstuntet, og valgte å kaste Yousef Hadaoui ut av studio. Foto: Skjermdump fra NRK Vis mer

- Det var ikke spesielt bra. Debatten falt sammen, og jeg visste ikke helt om Hadaoui var presset, var nervøs eller fikk jernteppe, sier den erfarne ordstyreren.

Aas sier det er synd at opptrinnet gikk ut over debatten.

- Det var en viktig debatt, som jo handlet om at minoriteter ikke var invitert til Humorprisen, konstaterer han.

Ved siden av Hadaoui var også leder av Humorprisen, Trond Kvernstrøm, og komiker Trine Lise Olsen til stede under den nevnte debatten. Førstnevnte forteller at han ikke reagerte spesielt på Hadaouis opptrinn.

- Det var ikke noe spesielt - verken ubehagelig eller noe annet, sier han til Dagbladet.

- Flåsete

Kvernstrøm sier han hadde en intuitiv følelse i studio av at noe var i gjære.

- Man merker det på folk. I tillegg har Yousef stått fram i Dagbladet (i et ennå ikke publisert intervju, red.anm.) og klaget over at han ikke fikk billett til Humorprisen. Det syntes jeg var litt flåsete, og det bidro til at jeg minstenkte at han pønsket på noe, sier Kværnstrøm.

ANTE UGLER I MOSEN: Trond Kvernstrøm forteller til Dagbladet at han hadde en intuitiv følelse i studio av at noe var i gjære. Her fra 2014, mens han jobbet i TV 2. Foto: NTB Scanpix
ANTE UGLER I MOSEN: Trond Kvernstrøm forteller til Dagbladet at han hadde en intuitiv følelse i studio av at noe var i gjære. Her fra 2014, mens han jobbet i TV 2. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han vedgår:

- En brøkdel av et sekund var jeg litt usikker på om dette var skjult kamera.

- Synes du opptrinnet var morsomt?

- Jeg har ikke noen spesiell mening om det. Jeg var mest fokusert på å holde konsentrasjonen på programlederen. Men jeg tror ikke noen av oss til stede syntes det var spesielt morsomt.

Dette sier Yousef selv

Yousef Hadaoui selv serverer en usammenhengende og merkelig historie når Dagbladet ringer, om at han ble dratt med i dragsuget da en mann på venterommet lagde bråk.

- Jeg er jævlig pissed off, sier han - men sier samtidig at resultatet blir å se på «Satiriks».

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sier til Dagbladet at han har vært på håndballkamp og på tredemølla, og derfor ikke har sett innslaget ennå. Men bemerker:

- Man må være forberedt på det meste når man inviterer flere komikere i studio.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!