Slakter kokk

Lars Barmen svinger kjøttøksa over sin engelske kollega Jamie Oliver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rocke-kokkeprogrammet «The naked chef» har for lengst blitt suksess hjemme i England. Også i Norge har Jamie Oliver slått an. Den unge kokken har lespet seg i vei over grytene i rasende tempo og rett inn i tusen på tusen av norske hjem.

- Er ikke kokk

Hos kollega Lars Barmen har han derimot ikke kredibilitet.

- Jamie Oliver er ikke kokk. Han har mange matstylister som skal få maten til å se lekker ut. Programmet hans blir alt for hysterisk for meg. Jeg synes ikke han er troverdig, smeller det fra Lars Barmen til Aftenposten.

Og det er ikke første gang den nakne kokken fra England får gjennomgå.

Gryteangst

Fra før av er han blitt beskyldt for å skape kjøkkenprestasjonsangst. Professor David Warburton ved universitetet i Reading har lansert begrepet «Kitchen Performance Anxiety», der han mente Jamie og hans likesinnede er med på å skape for høye forventninger over grytene.

- Å lage middag til gjester har alltid skapt en viss nervøsitet ettersom det er naturlig å by gjestene på det beste man har. Men dessverre viser min forskning at de økte kravene har blitt en stressfaktor ettersom folk stiller irrasjonelle krav til egne ferdigheter på kjøkkenet, sa Warburton til BBC da resultatene fra professorens nitidige forskning på dette feltet ble presentert før jul i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer