Slakter kokk

Lars Barmen svinger kjøttøksa over sin engelske kollega Jamie Oliver.

Rocke-kokkeprogrammet «The naked chef» har for lengst blitt suksess hjemme i England. Også i Norge har Jamie Oliver slått an. Den unge kokken har lespet seg i vei over grytene i rasende tempo og rett inn i tusen på tusen av norske hjem.

- Er ikke kokk

Hos kollega Lars Barmen har han derimot ikke kredibilitet.

- Jamie Oliver er ikke kokk. Han har mange matstylister som skal få maten til å se lekker ut. Programmet hans blir alt for hysterisk for meg. Jeg synes ikke han er troverdig, smeller det fra Lars Barmen til Aftenposten.

Og det er ikke første gang den nakne kokken fra England får gjennomgå.

Gryteangst

Fra før av er han blitt beskyldt for å skape kjøkkenprestasjonsangst. Professor David Warburton ved universitetet i Reading har lansert begrepet «Kitchen Performance Anxiety», der han mente Jamie og hans likesinnede er med på å skape for høye forventninger over grytene.

- Å lage middag til gjester har alltid skapt en viss nervøsitet ettersom det er naturlig å by gjestene på det beste man har. Men dessverre viser min forskning at de økte kravene har blitt en stressfaktor ettersom folk stiller irrasjonelle krav til egne ferdigheter på kjøkkenet, sa Warburton til BBC da resultatene fra professorens nitidige forskning på dette feltet ble presentert før jul i fjor.

Mandag er Lars Barmen klar med en ny runde av «Barmeny» på norske tv-skjermer.

<B>A BIT OF THIS, AND A BIT OF THAT.. </B> Programmet til Jamie Oliver er hysterisk, syns tv-kokk Lars Barmen.