Åpningen av Munchmuseet

Slakter Munchmuseet:
- Gardermoen er hyggeligere

Professor i arkitektur, Charles Alexander Booker og arkitekt og kommentator Gaute Brochmann slakter innsida av Munchmuseet. - Jeg har aldri opplevd noe som føles så billig som dette, sier Booker til Dagbladet.

MUNCH: Arkitektene Juan Herreros og Jens Richter fra Estudio Herreros svarer på spørsmål rundt kritikken av det nye Munchmuseet. Reporter: Kjetil Stoveland. Video: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag var det duket for pressevisning av Munchmuseet i Bjørvika i Oslo. Museet ble høytidelig åpnet av museumsdirektør Stein Olav Henrichsen, byrådsleder Raymond Johansen og byråd Omar Gamal. For publikum åpner museet fredag.

Arkitekturen på det nye bygget har blitt heftig debattert i lang tid. Utsida av museet i aluminium har blitt sammenliknet med autovern. Dagbladets kommentator, Inger Merete Hobbelstad, skrev følgende i en kommentar:

- Plukk ned autovernet.

En av dem som også tidligere har reagert på eksteriøret er arkitekt og skribent i Morgenbladet, Gaute Brochmann.

Slakter innsida

Nå får også innsida slakt. Professor i arkitektur ved NTNU, Charles Alexander Booker, besøkte museet søndag, og ble ikke imponert av det han så. Han mener dørene, detaljene, gulvet og taket ser billig ut.

- Jeg har vært på bedre parkeringsplasser. Det er sannsynligvis det verste «offentlige ansiktet» for et nytt museum som jeg noensinne har vært på, skriver Booker i en kommentar på Facebook.

- Føles billig

Dagbladet kontakter Booker, og han utdyper kritikken. Han sier han ikke har sett hele museet, bare kafeen, foajeen og områdene rundt. Han mener det ser ut som «et generisk forretningslokale».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer