«Nisser» på Netflix

Slakter nisseskrekk: - Irriterende

Netflix satser på en dansk juleserie med menneskespisende nisser til jul. Flere anmeldere er ikke imponert, og slakter den nye serien.

SLAKTES: Den danske Netflix-serien «Nisser» hadde premiere på Netflix søndag, og får slakt av flere anmeldere. Video: Netflix Vis mer
Publisert

Den danske Netflix-serien «Nisser» hadde premiere på Netflix søndag, og responsen blant flere anmelderne er laber. Den blir kalt både «blodfattig» og «irriterende».

I den seks episoder lange serien forbereder hovedkarakteren Josefine (Sonja Sofie Engberg Steen) og familien seg til julefeiring, og har leid seg inn på en avsidesliggende hytte for å komme sammen i jula. Juleidyllen blir derimot raskt brutt når Josefine finner en såret nissebaby. Hun tar den med inn på låven for å pleie den, men har da satt i gang et farlig spill. Derfra blir det en blodig kamp på liv og død for å overleve.

Stefan Jaworski er serieskaper, og i hovedrollene finner vi blant annet Sonja Sofie Engberg Steen, Milo Campanale og Vivelill Søgaard Holm.

Slakt

Anmeldelsene av serien har begynt å komme inn, og den får slakt av flere. Den danske avisa BT slakter serien, og gir den to av seks stjerner.

- «Nisser» er verken uhyggelig eller særlig julete, og etter en ellers lovende innpakning i form av flotte bilder og et nytt, spennende univers blir jeg i løpet av seriens seks episoder mer og mer irritert på karakterene, skriver BTs anmelder Kristian Dam Nygaard.

VGs anmelder Tor Martin Bøe er heller ikke positiv, og gir også serien terningkast to.

- Generelt virker julemotivet i serien å være tvunget inn for å få en like vag høytidsrelevans som Die Hard. Nissene i tittelen har absolutt ingenting med noens definisjoner av nisser å gjøre, skriver Bøe.

SKREKK: I filmen «Breeder» eksperimenteres det med å biohacke menneskers DNA slik at aldringsprosessen kan stoppes. Credit: LevelK. Vis mer

«Arbeidsuhell»

Lyd & Bilde er heller ikke nådeløse i sin kritikk av serien. De kaller den «skuffende» og gir også to av seks mulige stjerner.

- «Nisser» beveger seg i grenseland mellom grøsser og absurd komedie – men svikter å levere på noen av premissene; vi tror da heller ikke at de (forsøksvis) komiske øyeblikkene er intensjonelle, men mer utilsiktede «arbeidsuhell», skriver anmelder Tor Aavatsmark.

NRK Filmpolitiet er hakket mer positive, og gir terningkast tre. De er likevel ikke spesielt imponert og kaller serien en «blodfattig dansk juleskrekk».

Blant de mest positive er danske Ekstra Bladet som gir «Nisser» terningkast 4.

- Effektene er flotte, og Sonja Sofie Engberg Steen gjør det fornemt i hovedrollen som lillesøster Josefine.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer