Slakter norsk film

Aune Sand mener fortsatt at hans film «Dis - en kjærlighetshistorie» er et mesterverk. Nå slakter han norsk film, og gir oss pikante smakebiter fra sitt nyeste filmprosjekt «Dådyr».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Replikken «Måkene lettet og fløy utover vannet - som om de skjønte at vi ville være alene» fra Aune Sands film «Dis» fra 1995 kjemper med ni andre replikker om å bli tidenes norske filmreplikk.

-  Hva? Er det dette jeg konkurrerer mot? Da må det jo bli soleklar seier for meg, selv om dette langt ifra er min favorittreplikk fra «Dis», sier Aune Sand da vi forteller ham om konkurransen.

Død kalkun

Det er nå gått ti år siden filmen «Dis» ble vist for det norske filmpublikummet. Kinogjengere og anmeldere kjempet vekselvis med å kontrollere krampelatteren og å kontrollere raseriet over at filmen i det hele tatt hadde fått plass på kinoprogrammet.

Aune Sand er ikke i tvil om at filmen han lagde, var et mesterverk.-  Det ble en helt ny måte å oppleve film på. Det var et engasjement uten like. Da den aller siste visningen skulle holdes, det var i Horten, satte man opp tre ekstra busser som kjørte ned, for å få med seg filmen. Etter at filmen var ferdig, gikk publikum i høytidelig prosesjon hvor de bar en kiste med en død kalkun oppi, forteller Sand.

-  En død kalkun? Betyr ikke bare det at de gjorde narr av filmen din?-  Jeg mener at den innenfor sine rammer alltid har vært et mesterverk. Du gidder i alle fall å ringe meg ti år etterpå. Jeg har jo ikke gjort noe i mellomtida, sier Sand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer