Slakter norsk tv-drama

Geir Kvarme mener dårlige manus ødelegger for norske dramaserier.

MISFORNØYD MED MANUS: Skuespiller Geir Kvarme mener elendige manus og svak sjangerforståelse må ta skylda for at norske tv-serier ikke kan konkurrere med «Downton Abbey» og «Mad Men». Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
MISFORNØYD MED MANUS: Skuespiller Geir Kvarme mener elendige manus og svak sjangerforståelse må ta skylda for at norske tv-serier ikke kan konkurrere med «Downton Abbey» og «Mad Men». Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en kronikk i lørdagens avis skriver Kvarme at norsk drama altfor ofte svikter «på basale forutsetninger for å kommunisere og engasjere et publikum».

Skuespilleren mener elendige manus og svak sjangerforståelse må ta skylda for at norske tv-serier ikke kan konkurrere med kritikerroste dramaserier som «Downton Abbey» og «Mad Men».

«Jeg vil hevde at problemet ikke er skuespillerne, men at det skrives for dårlig tv-drama i Norge», konkluderer Kvarme. Skuespilleren mener manusforfatterne må legge større vekt på «sammensetningen av interessante rollekarakterer som utvikler troverdige og interessante handlingsforløp».

- Må prioriteres - Jeg er helt enig. Manus er noe man tar altfor lett på i norsk film og tv-serier. Det er manuset er basisen for det hele, og det å legge ressurser i å utvikle manus er noe av det viktigste man kan gjøre. Man bygger ikke skyskrapere basert på skissetegninger gjort på en serviett, sier regissør og manusforfatter Ulrik Imtiaz Rolfsen.

Siv Rajendram Eliassen har skrevet manus til tv-serier som «Ran», «Størst av Alt», og «Kodenavn Hunter». Hun er enig i at man bør prioritere manusarbeid i større grad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer