Slakter sin egen avdeling

Dramasjef Hans Rossiné sitter i et utvalg som foreslår å slakte halvparten av sine egne ansatte. Kollegene er i sjokk, og mener forslaget vil legge NRK Drama brakk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I sommer sikret NRK 17 av 18 mulige priser under tv-bransjens gallashow «Gullruten». Dramasjef Hans Rossiné fikk æren av å rose sine kolleger direkte på TV2 den lørdagskvelden.

Nå foreslår Rossiné å slakte halvparten av dramaavdelingen. Utvalget han sitter i, vil legge ut mer av dramaproduksjonen til eksterne, uavhengige produksjonsselskaper. En annen mulighet som vurderes, er å la andre lage enkeltprogrammer for NRK.

Fra nyttår slipper NRK å betale moms på varer og tjenester utenfra, og dermed kan NRK årlig spare rundt 110 millioner kroner.

Sjokk

Ansatte som Dagbladet har snakket med, sier de er sjokkert, forbannet og opprørt.

- Vi kan vel si det sånn at livet har hatt bedre dager. Dette er i realiteten en slakt av dramaavdelingen. Det er ikke noen tvil om at forslaget kommer til å bli et hett tema på fredagens avdelingsmøte, sier en ansatt i NRK Drama til Dagbladet.

Dramasjef Rossiné sitter mellom barken og veden, men har valgt å være med i utvalget for at han og avdelingen skal kunne komme best mulig ut av det. Han vil ikke si noe om hva utvalget tenker, fordi de ennå ikke har bestemt seg for hva de vil gjøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer