Slakter «useriøs» Dagens Næringsliv-artikkel

- Det burde få alarmen til å ringe i en avis.

SKRIVER OM RIKINGHELSE: Onsdag hadde Dagens Næringsliv en åtte sider lang reportasje om helse og kosthold på trykk. I reportasjen snakker ett av intervjuobjektene om en amerikansk klinikk som «kurerer kreft», uten at påstanden blir bevist eller kommentert av fagpersoner. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Faksimile / Dagens Næringsliv
SKRIVER OM RIKINGHELSE: Onsdag hadde Dagens Næringsliv en åtte sider lang reportasje om helse og kosthold på trykk. I reportasjen snakker ett av intervjuobjektene om en amerikansk klinikk som «kurerer kreft», uten at påstanden blir bevist eller kommentert av fagpersoner. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Faksimile / Dagens Næringsliv Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Råkostkurs med stjernekokk, helsetur til nær 90.000 kroner og froskegift rett i blodet. Norges rikeste har aldri vært sunnere».

Slik starter DN Magasinets artikkel «Det Grønne Skiftet», som sto på trykk i forrige uke.

Saken handler om lokalprodusert mat, grønn føde og den amerikanske privatklinikken Hippocrates. Et opphold skal koste 90 000 kroner, og et tre ukers opphold skal innebære total omlegging av kostholdet.

Flere av Norges best bemidlede mennesker har tatt turen over Atlanteren til klinikken. I DN skryter samtlige uhemmet av oppholdet og det klinikken kan utrette.

Ifølge et av intervjuobjektene, Mille-Marie Treschow, kan klinikken også kurere kreft.

- Hippocrates har veldig gode resultater, de kurerer kreft, sier hun.

- De har fått inn veldig mange mennesker som er gitt opp av leger, noen er blitt kurert og andre har fått mange flere år igjen å leve.

Gjennom den åtte sider lange artikkelen stilles det ikke spørsmål ved klinikkens troverdighet eller kreftpåstanden. Det får flere framtredende eksperter til å reagere kraftig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer