Slakter utvalget for scenekunst

Norsk kulturråds scenekunstutvalg får nå det glatte lag. Utvalget beskyldes for både kameraderi, sneversyn og manglende kompetanse. - Det er graverende at årets tildeling til frigrupper synes å være basert på scenekunstkonsulent Jon Tombres personlige smak og bekjentskapskrets, sier Lars Vik i det nedleggelsestruede Grenland Friteater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kritisk

Tilbakeviser

Det har i høst stått strid om Norsk kulturråds tildeling av nærmere 20 millioner kroner til frie profesjonelle danse- og teatergrupper. Kritikken har gått på omleggingen av ordningen fra en drifts- og prosjektstøtteordning til en ren prosjektstøtteordning. Ifølge kritikerne ødelegger dette muligheten for kontinuerlig og langsiktig arbeid i frigruppene.

Maktmonopol

Dessuten har den nye behandlingsprosedyren møtt motbør. Mens et innstillingsutvalg delte ut støtte tidligere, er det nå én mann som siler ut innkomne søknader - scenekunstkonsulent Jon Tombre i Norsk kulturråd. På basis av hans innstilling tilrår det nye faglige utvalget for scenekunst overfor Norsk kulturråd, som fatter endelig vedtak. Fagutvalget består av Ola E. Bø, Halldis Hoaas, Anne Grete Eriksen, Tom Remlov, Kjetil Skøien og Thea Stabell.

- Alle trodde denne nye ordningen skulle bli et skritt videre. Men hvordan kan den det, når den nye scenekunstkonsulenten har behandlet 142 søknader på tre uker? spør Lars Vik, en av grunnleggerne av 21 år gamle Grenland Friteater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer