Slaktes for intervju med psykisk syk «The Shining»-skuespiller: - Det er frastøtende og ondskapsfullt

Shelley Duvall med sitt første livstegn på nesten 15 år hos Dr. Phil.

UGJENKJENNELIG: Siden det ikke finnes bilder av Shelley Duvall fra en periode på nesten 15 år fram til i dag, er det få som ville gjenkjent skuespilleren. Her fra intervjuet med Dr. Phil. Foto: NTB Scanpix
UGJENKJENNELIG: Siden det ikke finnes bilder av Shelley Duvall fra en periode på nesten 15 år fram til i dag, er det få som ville gjenkjent skuespilleren. Her fra intervjuet med Dr. Phil. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Skuespilleren Shelley Duvall spilte i 1980 mot Jack Nicholson i en av verdens mest kjente skrekkfilmer, Stanley Kubricks «The Shining».

Etter et par roller i noen høyprofilerte filmer i årene etterpå, var karrieren nedadgående. For 15 år siden sluttet hun som skuespiller og trakk seg fullstendig tilbake fra rampelyset.

Helt til nå.

IKONISK SCENE: Shelley Duvall i «The Shining». Foto: NTB Scanpix
IKONISK SCENE: Shelley Duvall i «The Shining». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Duvall har stilt til intervju med Dr. Phil, hvor det framgår at hun er psykisk syk.

Fysisk er hun også ugjenkjennbar.

At den kontroversielle tv-programlederen viser henne fram på tv i en slik tilstand, får flere til å rase.

Den avdøde mesterregissøren Stanley Kubricks datter, Vivian Kubrick, kaller stuntet «uhyggelig og utnyttende underholdning».

- Det er frastøtende og ondskapsfullt. Shelley Duvall var en gang en filmstjerne. Hun blir nektet enhver form for verdighet ved å bli framstilt på denne måten. Jeg blir frastøtt, og jeg håper at andre tar del i å boikotte din hjerteløse form for underholdning. Jeg er oppriktig forferdet, skriver hun blant annet i et åpent brev til Dr. Phil.

I GLANSDAGENE: Shelley Duvall i 1977. Foto: NTB Scanpix
I GLANSDAGENE: Shelley Duvall i 1977. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kubrick stiller også spørsmål ved at Dr. Phil har fått Duvall til å signere på en kontrakt om å stille til intervju på programmet mens hun er syk. At hun ikke er mentalt frisk, forteller hun selv i intervjuet.

Programmet skal sendes på amerikansk fjernsyn fredag. Newsday.com har prøvd å få Dr. Phil til å kommentere saken, uten hell.

Shelley Duvall har heller ikke kommentert kritikken mot den kjente programlederen.

MED SKIPPERN: Shelley Duvall spilte Olivia i «Popeye». Foto: NTB Scanpix
MED SKIPPERN: Shelley Duvall spilte Olivia i «Popeye». Foto: NTB Scanpix Vis mer