«Med Monsen på villspor» på NRK

Slaktes:- Helt uakseptabelt

Lars Monsen var med i en Telenor-reklame samtidig som programmet «Med Monsen på villspor» ble sendt på NRK. Mediekritiker reagerer kraftig, og kaller det «uakseptabelt».

- UAKSEPTABELT: Lars Monsen er programleder i «Med Monsen på villspor», og hadde samtidig medvirket i en reklame for Telenor. Det får mediekritiker Gunnar Bodahl-Johansen til å rase. Foto: NRK
- UAKSEPTABELT: Lars Monsen er programleder i «Med Monsen på villspor», og hadde samtidig medvirket i en reklame for Telenor. Det får mediekritiker Gunnar Bodahl-Johansen til å rase. Foto: NRK Vis mer
Publisert

TV-profilen Lars Monsen har nå programmet «Med Monsen på villspor» som sendes på NRK 1 midt i Gullrekka på fredager.

Samtidig som dette har Monsen stilt opp i reklamefilmer for Telenor T-We, som både går på blant annet TV og kinoer. Monsen er ikke fast ansatt i NRK.

Mediekritiker Gunnar Bodahl-Johansen reagerer kraftig på at Monsen stiller opp i reklamefilm, samtidig som han har TV-program for NRK.

- Det framstår som en uakseptabel blanding av roller. Han framstår i NRK som programleder innenfor en ramme der man tar redaksjonelle avgjørelser. Så går han ut og bruker sin status som kjendis - som han først og fremst har opparbeidet gjennom NRK - til å delta i reklamefilm, sier Bodahl-Johansen til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Den blandingen mener jeg er helt uakseptabel, og jeg skjønner ikke at NRK snart setter foten ned.

Kampanje omtalte saken først.

Dagbladet har presentert kritikken som framkommer i saken for Lars Monsen på tekstmelding og gjennom NRK, men har ikke fått svar på våre henvendelser. NRK opplyser at han ikke er tilgjengelig.

- Uheldig

NRK ble mandag forelagt kritikken som framkommer i saken, men har ikke besvart Dagbladets spørsmål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer