Slaktes: - Verdens dårligste

Danskenes VM-låt får kraftig slakt av anmelder.

SLAKTES: Danskenes nye VM-låt, samt Danmarks keeper Kasper Schmeichel får slakt av Ekstra Bladets anmelder, som kaller låta «Tonedøv». Her kan du høre låta og bedømme selv. Vis mer
Publisert

- Hvis Danmarks innsats i VM viser seg å være like elendig som vår nye hymne, så kan du like gjerne begynne å øve på å kaste flatskjermer ut av vinduet.

Slik oppsummerer Ekstra Bladets musikkanmelder, Thomas Treo, danskenes nye landslagslåt for fotball-VM. Låta ble sluppet onsdag og har fått tittelen «Skulder ved skulder».

Til tross for imponerende innsats på banen av danskene, blant annet i fjorårets fotball-EM, ser ikke resultatene på banen ut til å bevege seg videre til musikkstudio, skal vi tro Ekstra Bladets anmelder.

- Synger som en konfirmant

Flere av de danske landslagsstjernene dukker opp i musikkvideoen til låta, og Danmarks keeper Kasper Schmeichel har egen solo. Selv om mange kanskje ville sagt at det er sporty av Schmeichel og de andre landslagsspillerne å stille opp, så har Treo en ganske annen oppfatning.

FEIRING: Romelu Lukaku feiret sitt mål mot Russland under fotball-EM i fjor ved å erklære sin kjærlighet til Christian Eriksen inn i kamera. Video: Rødt Kort. Vis mer

- Keeperen synger som en konfirmant som har fått en Puma King i størrelse 49, hvor det gjør mest vondt.

Kritikken stopper heller ikke der.

- «Skulder ved skulder» er egentlig ikke radikalt verre enn alle de andre grusomhetene vi har blitt utsatt for opp gjennom åra, men Kasper Schmeichels skogstur som solosanger drar banaliteten langt ned i Qatars sandkasse, skriver Treo.

Det er med det kanskje ikke en stor overraskelse at Treo ender med å gi «Skulder ved skulder» én av seks stjerner. Han oppsummerer låta som «verdens dårligste» og «tonedøv».

- Qatar har for lengst blitt en forargelig arrangør, men «Skulder ved skulder» er i hvert fall ikke kritikkverdig. I hvert fall bare for dem med god smak, avslutter Treo.

- Har lyktes

Danskenes bidrag med VM-låta har landslaget laget i samarbeid med blant andre artistene og låtskriverne Burhan G og Nicolai Seebach. I en pressemelding det danske fotballforbundet slapp onsdag kom det fram at 34 000 forslag har blitt sendt inn av fans med forslag til hva låta bør inneholde.

I pressemeldingen kommer det fram at det var viktig at låta skulle fokusere på «lagånd».

- Vi har prøvd å skape en sang som fokuserer på fellesskap og samhold, og det synes jeg at vi i fellesskap har lyktes med, sier låtskriver Burhan G i pressemeldingen.

Minst halvparten av overskuddet for låta skal gå til organisasjonen Fotboldfonden, som jobber med å skape opplevelser for utsatte barn og familier.

Samholdet i det danske landslaget, og Danmark for øvrig, ble ekstra godt synlig under fjorårets fotball-EM, da landslagsspiller Christian Eriksen fikk hjertestans på banen. Etter hjertestansen samlet blant annet lagkameratene seg rundt Eriksen for å hindre innsyn. Kasper Schmeichel var også en av dem som i etterkant ble hyllet for innsatsen sin.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer