Slaktet av Idol-Milde

I forrige Idol-runde ble han slaktet av dommer Tor Milde. Nå er Kristoffer Johannessen tilbake på Idol-audition, for tredje gang.

-  Jeg følte at jeg fikk en type kritikk som jeg ikke fortjente. Litt usaklig kritikk, rett og slett, sier Kristoffer Johannessen fra Vestby i Akershus.

Det er en rolig, men hutrende Kristoffer vi møter i køen av idol-aspiranter utenfor Sentrum Scene i Oslo. Forrige gang vi møtte ham, var tonen en litt annen.

-  Du kan godt skrive at han drepte meg. Det var bokstavelig og billedlig talt hva han gjorde, sa en trist Kristoffer til Dagbladet i februar i år, da han røyk ut etter å ha kommet blant de femti beste i forrige Idol-runde.

-  Har én tone

Tor Milde hadde gitt Kristoffer en ganske utvetydig slakt etter opptredenen:

-  Du er ikke popstjerne i det hele tatt. Du har én tone, og den treffer du. Men som de sier på sykehuset: Når det går sånn (tegner siksakk-streker i lufta) er det bra. Når det går sånn (tegner en lang vannrett strek) så er du død. Og det føler jeg litt nå, sa Milde.

Kristoffer må kalles uredd. For «drapsmannen» Milde sitter i dommerpanelet i år igjen.

-  Jeg husker godt Kristoffer. Det ble jo litt oppstyr rundt det greiene der, men vi prata sammen etterpå og ble venner, sier Milde, som ikke vil si noe om Kristoffers sjanser i år:

GJENOPPSTÅR: Kristoffer Johannessen fra Vestby var i går optimistisk tilbake i Idol-køen i Oslo. Han kom blant de femti beste i begge de to siste rundene av Idol, men fikk ikke nok stemmer av tv-seerne til å gå videre. Foto: Lars Eivind Bones
GJENOPPSTÅR: Kristoffer Johannessen fra Vestby var i går optimistisk tilbake i Idol-køen i Oslo. Han kom blant de femti beste i begge de to siste rundene av Idol, men fikk ikke nok stemmer av tv-seerne til å gå videre. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

-  Det ville jo vært ufint av meg å si noe på forhånd. Men han var jo tross alt blant de femti beste i forrige runde, og burde være fornøyd med det.

Milde mener det ikke er problematisk å bedømme deltakere som forsøkte seg også i fjor:

-  Folk kan jo utvikle seg på et år. De kan bli dårligere, og de kan bli bedre. Vi stiller med åpne ører.

-  Så du skal bli «snille-Tor»?

-  «Slemme-Tor» får være et begrep som pressen kjører så langt de vil. Jeg vil egentlig være «ærlige-Tor», jeg. Så hvis det bare blir flinke som kommer på Idol, blir jeg sikkert «snille-Tor». Men hvis det er noen som er dårlige, så lover jeg å si fra til dere, og til dem det gjelder.

Selv er Kristoffer forberedt på å få ny slakt av Milde:

-  Men nå er det to nye dommere som kanskje kan ha litt å si..

Stjerneprodusentene Amund Bjørklund og Hans Olav Grøttheim er nye i juryen. Kanal24s musikksjef Tone-Lise Skagefoss er fortsatt juryleder, med Milde som fjerdemann.

-  Jeg fikk jo ikke noe dårlig kritikk av de andre i juryen sist, men det var det Milde sa som ble husket, avslutter Kristoffer.

Johannessen kom seg over første hinder og fikk fortsette til helgas hovedaudition.

Der skal han møte Tor Milde og resten av dommerpanelet.

Ny rekord

I sin fjerde sesong slår Idol alle rekorder. Et vanvittig oppmøte i går - et par tusen - gir nærmere 8 000 søkere og/eller oppmøtte totalt.

Dermed ryker rekorden på 7500 fra to år tilbake.

-  Langt flere har kommet til åpen audition i år. Særlig Oslo og Trondheim. Vi prøver å høre alle før vi tar kvelden. Vi er jo livredde for at den beste skal stå bakerst i køen. Dermed blir det fort midnatt før vi kan gi oss, sier TV 2s Idol-ansvarlig, Bjarne Laastad.