Slaktet av kritikerne

Ukas mest leide film er den erotiske thrilleren «Wild Things» med tenåringsidolene Neve Campbell og Denise Richards i hovedrollene. En kritikerslaktet film som surfer på «Skrik»-bølgen med vakre tenåringer i makabre omgivelser.

Handlingen i «Wild Things» er så innviklet at historien fortsetter langt inn i rulletekstene. Dens salige blanding av B-film, mykporno og såpeopera munner ut i et slags komisk og vulgært melodrama, som man enten liker eller forakter. Kort sagt: en slags Hitchcock-versjon av TV-serien «Beverly Hills 90210».

Filmens ytre handling er lagt til et rikmannsstrøk i varme og solfylte Florida, hvor en high school-lærer blir anklaget for å ha voldtatt to skolepiker. Etter en slibrig rettssak, som avslører den ene hemmeligheten etter den andre i det før så perfekte rikmannskvarteret, frikjennes han og mottar en skyhøy erstatningssum. Men hvem har egentlig lurt hvem? Dagbladets anmelder, som ga filmen terningkast én, var i hvert fall blant dem som følte seg lurt. Og inntrykket ble ikke bedre av at regissøren «forsøker å dekke over manglende spenning med trekantsex og mord. Synd alligator- ene ikke spiser dem».
Neve Campbell, kjent fra TV-serien «Party of Five» på TV2, spiller den ene av de to skolepikene. Hun har samtidig hovedrollen i skrekkfilmen «Skrik 2», denne ukas nummer 20 på Dagbladets hit40.no/video. I tillegg til hennes tidligere roller i ungdomsskrekkfilmer som «The Dark» (1994), «The Craft» (1996) og den originale «Skrik» fra 1996, har det etter hvert gjort henne til den nye dronningen av «slick exploitation».

MIDDELMÅDIG GRÅDIGHET: «Wild Things» er ukas mest leide, men har fått en lunken mottakelse hos kritikerne.