Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slaktet «Chess»-oppsetning som aldri er vist

Absolutt Underholdning får kjeft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I forrige Absolutt Underholdning-sending på TV 2 ble folk frarådet å se den nye «Chess»-oppsetningen i Oslo Spektrum, skriver VG. Problemet er at forestillingen - der WigWam-sanger Åge Sten Nilsen har hovedrollen - ikke er vist for noen ennå.

- Dette er journalistikk på et så slett nivå at jeg bare vil la det falle på sin egen urimelighet, sier Anne Schinrud i Schinrud Productions til Dagbladet.no.

Pompøs og bombastisk

Hun opplyser at verdenspremieren er i morgen.

- De har anmeldt produktet uten å ane hva det er, sier en irritert Schinrud.

Innslaget på «Absolutt Underholdning» ble vist under vignetten «Ukas anmeldelser», etter omtaler av filmene «The Departed» og «Pingvinenes Marsj».

«Den evig turnerende musikalen «Chess» fortsetter å komme innom Norge med jevne mellomrom, og spilles hele neste langhelg i Oslo. Den bombastiske forestillingen med storpolitisk 80-tallshandling er like pompøs i dag som da den ble satt opp for første gang i 1986. Selv om du har 600 kroner til overs, så anbefaler vi deg absolutt ikke å bruke dem på en «Chess»-billett, sier programleder Tone Lise Skagefoss i programmet.

- Ingen anmeldelse

ABSOLUTT FÅR KJEFT: Programleder Tone Lise Skagefoss leste opp en tekst som til forveksling kunne likne en anmeldelse av den kommende «Chess»-oppsetningen. Forestillingen er ikke vist ennå. Foto: NINA HANSEN
ABSOLUTT FÅR KJEFT: Programleder Tone Lise Skagefoss leste opp en tekst som til forveksling kunne likne en anmeldelse av den kommende «Chess»-oppsetningen. Forestillingen er ikke vist ennå. Foto: NINA HANSEN Vis mer

Det er redaksjonssjef Bård Espen Hansen som skrev teksten til omtalen.

Han hevder imidlertid at innslaget aldri var ment som en anmeldelse. Dette svarer han på spørsmål fra VG om han har sett oppsetningen:

- Nei. Men jeg har sett «Chess». Og dette er ingen anmeldelse, vi tar ikke stilling til om denne forestillingen er bra eller dårlig. Vi bare anbefaler folk å ikke se «Chess».

Redaksjonssjefen ønsket ikke å utdype saken da Dagbladet.no tok kontakt med ham i formiddag.

Mandag skrev Dagbladet.no at «Absolutt underholdning» blir lagt ned fra nyttår.

SPILLER HOVEDROLLEN: Åge Sten Nilsen fra WigWam.
Hele Norges coronakart