slangekvinner

Furia har snodd seg gjennom rockeverden i sju år.

- FURIA ER FURIA når det kribler i magen og vi hopper opp og ned fordi alt låter så fett. Ikke fordi du prøver på noe spesielt, men fordi ting bare skjer og hele bandet er enig. Da er det Furia.

Solvår Hunshamar sitter i sola og prøver å sette ord på følelser, sju år etter at Furia ble til. Gitaristen har vært i studio sammen med venninnene og kollegaene Kirsti Kobbeltvedt, Stine Kobbeltvedt, May Britt Vik og Kristine Agathe Kleppe. Furia skal gi ut en langspiller. Furia er blitt voksne.

- Sju år er lenge. Men nå er vi godt voksne. Vi har vært innom de fleste kriker og kroker, lekt oss og lært hverandre å kjenne. Hvis det var meningen at vi skulle bli uvenner, så hadde det skjedd for lenge siden. Vi har kommet så langt vi fem, vi kan ikke la det gå til spille. Du gjør alt for å få ting til å fungere. Vi er vårt eget lille samfunn.

NORGES LENGSTLEVENDE JENTEBAND er ikke opptatt av å stå på barrikadene.

- Vi har aldri vært en del av festivaler, album og liknende bare for jenter. Vi har valgt vår egen vei. Hvis noen har tenkt på oss som jenteband, så tror jeg de fleste glemmer det når de ser oss live. Vi har aldri opplevd noe negativt fordi vi er jenter som spiller i band.

Men å ha kontroll sjøl er noe Solvår & Co er opptatt av. Helt siden debuten i nettingstrømper og sølvvoks hjemme på Os utenfor Bergen.

- Vi liker ikke å få avgjørelser trædd nedover hodet. Dessuten har vi god tid. For hver gang vi når et mål setter vi et nytt. Det er veien å gå i stedet for å si med en gang at vi er verdensstjerner. Da går det gjerne i dass.

FURIA ER KJENT for sine melankolske og betagende låter. Nå varsler de et stilskifte.

- Plata er mer uptempo og variert. Da vi var i studio torde vi ta steget vekk fra bare å hamre rockegitarer. Vi kan ikke si: Vi vil ikke spille pop, vi vil spille rock. Er det en poplåt så er det en poplåt.

Albumet er ventet ut på nyåret. Ingen vits å skynde seg, det er visst ikke det Furia gjør best. Så skal debuten pakkes i kofferten og jentene tar den norske bandveien nedover i Europa.

- Først må albumet bli superbra. Så har vi planer om Europa. Norge har vi turnert opp og i mente fra Hammerfest til Kristiansand. Vi gleder oss til å ta norskeruten nedover til blant annet Tyskland, Belgia og Italia.

- Hva må til for å slå til i utlandet?

- Du må ha et godt hovedprodukt. Flaks. Det lille ekstra, hva nå enn det er. Kanskje at vi er fem jenter eller kommer fra det kalde nord?

LØRDAG SPILLER FURIA PÅ ØYAFESTIVALEN. Under åpen himmel, og jentene har øvd seg.

- Vi er veldig spente foran Øya. Furia har faktisk ikke spilt ute før denne sommeren, sjøl om vi har holdt på i alle disse åra. Men det fine er at alle bygder og byer har fått sin egen lille festival, og de har vi besøkt en del av. Vi lurte på hvordan det ble uten lyssetting og at vi kan se alle. Men det har gått kjempebra. Dessuten er store scener moro, med høye monitorer og masse å klatre på.

<B>FURIA ER FURIA:</B> Norges lengstlevende jenteband kjører sitt eget løp. - Hvis noen har tenkt på oss som jenteband, så tror jeg de fleste glemmer det når de ser oss live, mener Solvår Hunshamar.