Slanke-kollaps i Robinson

TV3 brøt egne regler for helse og sikkerhet for å holde deltakerne lenger på Robinson-øya. I kveld kollapser de av matmangel for åpent kamera.

Bilder vi vanligvis forbinder med sultrammede land og slett ikke med TV-underholdning, skal gi TV3 fete seertall, håper TV3. I kveldens sending brukes de sykelig avmagrede robinsonaktørene til de stuper.

- Deltakerne befant seg på randen av en katastrofe, mener programleder Nils Ole Oftebro om helsesituasjonen etter 30 av 42 dager på stillehavsøya Cadlao, der TV3 feilberegnet mattilgangen.

Gråtende

Produksjonsledelsen forlangte at en klart sykelig avmagret og fysisk og psykisk utslitt Elisa Røtterud skulle spise nødrasjoner. Men hun nektet og fikk fortsette konkurransen om berømmelse og 250000 kroner. I kveldens program bryter hun gråtende sammen på skjermen. Enda verre går det med oslomannen Erik Espeseth, som får et illebefinnende og besvimer for åpent kamera.

Brøt egne regler

- Kom vi under en personlig «kroppsmasse-faktor», skulle vi sendes hjem uansett, sier Ole André Sivertsen.

- Men jeg var under den grensen da jeg ble stemt ut, uten at jeg ble stoppet av legen. Jeg hadde store problemer med å gå opp i vekt igjen etter at jeg kom hjem, sier Sivertsen. Han mistet 15 av sine 89 kilo under Robinson-oppholdet, mens Espeseth gikk ned 20.

- Ja, de var forferdelig tynne. Men innenfor legens anbefalte grense, mener TV3s Marianne Melfald.

SKINN OG BEIN: Slik vil TV3 selge kveldens Robinson-episode: Med utsultede deltakere som til slutt kollapser av matmangel. Her står Elisa Røtterud og Ole Andre Sivertsen bak Tore Hongset og Erik Espeseth.