Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slankere og gladere

Gjengen i «Tjukkholmen» har i løpet av serien slanket seg hele 123,5 kilo. Skal vi tro deltakerne, har deres nye og bedre liv bare så vidt begynt.

SANDVIKA (Dagbladet): -  Nå har jeg endelig masse muligheter i klesbutikkene, og har gått amok ved flere tilfeller den siste tida. Føler jeg har fortjent det etter å ha vært gjennom en tøff sommer, sier Henriette Motzfeldt (28). Hun legger ikke skjul på at det har vært slitsomt å legge om livsstilen sin, med blant annet masse turer innom godterihyllene, periodetrening og periodeslanking.

-  Jeg har ikke alltid vært like fornøyd med egne prestasjoner, og det har også vært tungt å kombinere trening med å ha en gutt på fire år. Men totalt sett har jeg klart meg bra, det har gitt flotte resultater, og jeg er veldig innstilt på å klare å fortsette på denne måten, sier hun.

-  Evig takknemlig

For Espen Aalberg (30) har det siste halve året vært det beste som har skjedd i livet hans. Det er ikke så lenge siden han fikk beskjed av doktoren at dersom han fortsatte utviklingen de neste åra ville han aldri runde 40. Før var det null aktivitet og gjerne tre-fire pølsemenyer daglig på bensinstasjonene.

-  Jeg er evig takknemlig for at jeg fikk bli med på «Tjukkholmen». Det har gitt meg et helt nytt liv, og jeg er virkelig motivert for dette, sier han. Aalberg vil i nær framtid iverksette kurs for andre som sliter med samme problematikk. Han håper det kan bli til et levebrød på sikt.

-  Jeg har fått så mye pågang fra folk som ønsker råd og tips, og vil gjerne kunne bidra til å hjelpe andre. Det hadde vært kjempefint dersom det er noe jeg etter hvert kan gjøre på heltid, og det vil dessuten gi meg enda sterkere motivasjon for å fortsette egen framgang, mener Aalberg.

Endret livsstil

I kveldens aller siste episode veies samtlige deltakere, og testes også på den fysiske formen. På begge områder viser deltakerne imponerende framgang. Kenneth Hernar fra Bergen mener det tidvis har blitt for mye fokusering på antall kilo som skal vekk.

-  Det viktigste er at jeg har fått skiftet livsstil, antall kilo blir ikke så vesentlig oppi det hele, sier han. Bergenseren er fornøyd med egen innsats, og i dag prøver han å få en times treningsøkt daglig.

-  Det er deilig at det er over. Selv om jeg er utrolig fornøyd, har det blitt så mye fokusering på slankingen at folk gjerne glemmer meg oppi det hele. Jeg er den samme personen fortsatt, jeg, selv om jeg nå har blitt slankere, sier han. For Jeanette Zarif har livet før og etter serien vært en total forvandling.

-  Før jeg ble med i programmet, gikk jeg gjennom en lang periode med total dekadanse i forhold til det jeg gjorde med meg selv. Jeg brydde meg lite, og det var mye usunnhet og jævelskap. I dag har jeg endret livsstil, jeg har fått mer pågangsmot og blitt langt mer bevisst på hva jeg putter i meg, sier Zarif. Heller ikke tobarnsmor Ann Kristin Monsen fra Gjerdrum i Akershus kan få fullrost programmet nok.

-  Jeg har aldri vært så god form i voksen alder før, og kolesterol og blodtrykk er redusert betydelig. Helsegevinsten har vært enorm, samtidig som det også er fint å se at man blir slankere. Livet er rett og slett blitt veldig bra å leve, mener hun. Samtlige deltakere har fortsatt å gå ned i vekt etter at innspillingen var ferdig i september.

DET GODE LIV: Henriette Motzfeldt har brukt mye tid i klesbutikker etter å ha slanket seg i «Tjukkholmen» i sommer og høst.
Henriette Motzfeldt: Slet seg ned 19 kg, fra 95,7 til 76,7 kilo. Trener i dag flere ganger i uka og har kuttet kraftig ned på godteridosene.
Espen Aalberg: Slanket seg hele 36,5 kg, og gått ned fra 174,2 til 137,7 kilo. I dag sier han selv at han er et sted på 120-tallet, og at det går nedover!
Kenneth Hernar: Vektreduksjon på 30,4 kg. Veide 126,4 kilo da han gikk inn i serien, og merker fortsatt på klærne at kiloene renner av.
Ann Kristin Monsen: Tatt av 20,1 kg i løpet av serien. Gikk fra 107,2 til 87,1 kilo, og vektpila peker fortsatt nedover ...
Jeanette Zarif: Gått ned 17,5 kg, fra 105,3 til 87,8 kilo, i løpet av serien. Hun har tatt av sju kilo i ettertid, og er klart under sin målsetting om en ønskevekt på 85 kilo.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media