Slankere PSP på vei

Sony krymper sin håndholdte.

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Etter at Nintendo DS hadde vært på markedet en stund, ble den redesignet og lansert i en mindre form som DS Lite.

Nå gjør Sony det samme med sin håndholte spillmaskin PlayStation Portable, som i september vil framstå i en smalere og lettere drakt.

På Sonys pressekonferanse på spillmessen E3 i Los Angeles kunne Sony Entertainment-sjef Kaz Hirai trekke fram den nye modellen fra lomma, en maskin som ved første øyekast ligner på dagens modell.

Selv om designet ikke har forandret seg fra den opprinnelige modellen, er maskinen krympet med 19 prosent, og i samme slengen gjort 33 prosent lettere.

Mange vil glede seg over at batteritiden forbedres – men den største oppgraderinen i den nye modellen er muligheten til å koble den til eksterne tv-apparater via en egen utgang.

Dermed kan du både se filmer og spille spillene dine direkte på tven, om du befinner deg hjemme og ikke har lyst til å benytte den lille skjermen. Den nye funksjonen gjør også at du kan sende videoer og bilder trådløst fra en pc til PSPen, for så å kunne se dette på tv-skjermen din.

Den nye modellen slippes internasjonalt i september, og vil koste 170 dollar i USA – noe som betyr at den vil ligge et sted mellom 1500 og 1700 kroner i Norge.

På pressekonferansen ble det også vist fram hvilke farger maskinen vil ha i USA: Svart, sølv og hvit med et «Star Wars»-motiv. Sistnevne slippes i forbindelse med PSP-spillet «Star Wars Battlefront: Renegade Squadron», og ble introdusert av Chewbacca, som triumferende viste frem baksiden med Darth Vader-trykk.

MINDRE OG LETTERE: Henholdsvis 19 og 33 prosent.
KOMMER I SEPTEMBER:</B> I USA vil den nye PSP-modellen komme i disse tre fargene. Hvilke vi vil få her i Norge er usikkert.