Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Slapp av! Det er bare en tv-serie

«Mammon»-regissør Cecilie Mosli er overrasket over alle følelsene rundt den nye sesongen.

(Dagbladet): - Det har vært veldig fint å være med på skuta uten å ha hele ansvaret for roret, sier Cecilie Mosli som var hovedregissør for første sesong av «Mammon», men er én av fire regissører i sesong to av den norske tv-serien.

Første sesong av NRK-serien «Mammon» fikk publikum til å sitte klistret foran skjermen, men serien fikk også mye pepper for ikke å være troverdig.

Kritikerne på Twitter tastet ned sin frustrasjon over blant annet dårlig skuespill og dårlig lyd.

Flere nye grep Sesong to av serien har fått flere manusskribenter, flere regissører, og teamet bak har gjort grundig research for å møte kritikken, forteller Mosli.

- Vi var alle debutanter i forrige sesong, ingen av oss hadde erfaring fra en større krim-tv-serie. Men det er ikke kritikerne på Twitter som har satt standarden for endringene. Vi har hentet inn flere på manus og regi, og hatt mye dialog med folk i utlandet. Derfor har vi gjort flere faglige endringer i denne omgangen, sier hun.

Cecilie Mosli er lettet over at flere anmeldere har latt seg begeistre av den nye sesongen, selv om Dagbladets anmelder ikke var nådig og trilla en toer.

- Det er interessant at kompetente kritikere kan ha så forskjellige meninger. Dagbladets anmelder traff vi ikke, men det er gledelig at det kom et ras av bedre anmeldelser etterpå, og at vi traff så mange andre, sier Mosli.

Forbauset over engasjementet Forrige sesong av «Mammon» er solgt til en rekke land og har vunnet flere internasjonale priser.

Cecilie Mosli er imidlertid overrasket over hvor bredt en tv-serie kan engasjere seerne her hjemme.

- Det er gøy når man har jobbet så lenge med et prosjekt at det engasjerer, men jeg blir forbausa over hvor emosjonelt dette er for andre. Noen ganger tenker jeg: Slapp av! Det er bare en tv-serie.

Mosli er for tiden aktuell med en barneforestilling på Teater Manu og skal deretter regissere de fire siste episodene av neste sesong av TV2-serien «Frikjent».

IKKE SÅ VIKTIG: Skuespiller og regissør Cecilie Mosli mener at folk tar «Mammon» litt for seriøst. Foto: NTB / Scanpix
IKKE SÅ VIKTIG: Skuespiller og regissør Cecilie Mosli mener at folk tar «Mammon» litt for seriøst. Foto: NTB / Scanpix Vis mer

Hun har foreløpig ingen tanker om en eventuell tredje sesong av «Mammon».

- Jeg vet ikke hvilke tanker NRK har om ny sesong. Det har vært en opplevelse å være med på dette, og det er gøy med det universet vi har skapt. Men det er dystert materiale. Jeg er klar til å gå videre og gjøre andre ting, sier Mosli.

Sesong tre ikke utelukket Dramasjef i NRK, Ivar Køhn, forteller at han er veldig fornøyd med andre sesong av serien, og at de er glade for den oppmerksomheten «Mammon» har fått de siste dagene.

- Det er greit at serien ikke bare får firere. Det er bedre med en toer eller en sekser. Det er noe folk ser og legger merke til. Men det å se på tv er en veldig subjektiv opplevelse. Jeg synes det er en veldig god serie.

Køhn forteller at andre sesong av serien er forhåndssolgt til Tyskland og at de håper etter hvert å selge den til flere land. Det er derimot ikke bestemt om det blir en tredje sesong av serien.

- Det er ikke utelukket. Vi må diskutere det i etterkant av denne sesongen. Nå ser vi på hvordan det går med sesong to, og om vi har historier igjen som er å fortelle i en eventuell ny sesong, sier han til Dagbladet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media