Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Slapp av! Han tøyser bare

Stellan Skarsgård forsvarer Lars von Triers nazi-uttalelser og sier han lider av Tourettes.

FORSVARER VON TRIER: Få skuespillere har jobbet så mye med Lars von Trier som svenske Stellan Skarsgård. Nå forsvarer han regissørens skandeluttalelser på filmfestivalen i Cannes. Foto: PÅL NORDSETH/DAGBLADET
FORSVARER VON TRIER: Få skuespillere har jobbet så mye med Lars von Trier som svenske Stellan Skarsgård. Nå forsvarer han regissørens skandeluttalelser på filmfestivalen i Cannes. Foto: PÅL NORDSETH/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CANNES (Dagbladet): Den danske regissøren Lars von Trier er erklært uønsket på filmfestivalen i Cannes etter skandaløse nazi-uttalelser på sin pressekonferanse i går.

Men skuespiller Stellan Skarsgård, som spiller i von Triers siste film og deltok på den samme pressekonferansen, mener dansken blir misforstått.

- Dette kommer til å blåse over. Lars von Trier tøyser jo bare! Han kommuniserer med ironi og en lett grad av Tourettes. Det er derfor jeg alltid ser fram til pressekonferansene hans, du vet at det kommer til å skje noe der, sier Skarsgård til Dagbladet i dag.

Ingen protesterte på premieren Von Trier sa blant annet at han var nazist og at han hadde forståelse for Hitler. Men Skarsgård påpeker at von Trier har sagt liknende ting tidligere, og at «alle vet at han ikke er nazist».

- I prinsippet fortalte han bare den samme historien han har fortalt før - at han trodde han var av jødisk avstamning helt til moren hans på sitt dødsleie avslørte at han hadde en annen biologisk far. Som var tysk, sier Skarsgård.

Den svenske skuespilleren, som har jobbet med Lars von Trier i en årrekke, tror ikke kontroversen vil ødelegge for filmen «Melancholia».

- Alle vet at Lars von Trier er troende til å si hva som helst. På filmens gallapremiere etter pressekonferansen i går, var det ingen protester. Bare en fantastisk mottakelse og stående applaus, sier Skarsgård.

Sendte ut presisering Lars von Trier sendte selv ut en pressemelding i går der han understreket at han ikke var nazist.

Det var ikke nok for Cannes-festivalen, som har hatt den danske regissørens filmer på programmet mange ganger, og hedret ham med sin aller fremste utmerkelse, Gullpalmen, i år 2000.

I dag sendte festivalen ut en pressemelding der de fordømmer von Triers uttalelser og erklærte ham «persona non grata» på festivalen.

IRONI OG TOURETTES: - Det er slik Lars von Trier kommuniserer, sier Stellan Skarsgård. Foto: PÅL NORDSETH/DAGBLADET
IRONI OG TOURETTES: - Det er slik Lars von Trier kommuniserer, sier Stellan Skarsgård. Foto: PÅL NORDSETH/DAGBLADET Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!