Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slapp av, Instagram endrer seg ikke i dag

Endringene skal bare testes av et fåtall brukere.

GRUNNLEGGER: Undersøkelser viser at brukerne av bildedelingstjenesten Instagram går glipp av 70 prosent av innholdet. Her er Instagram-grunnlegger Kevin Systrom i 2013.  Foto: AFP PHOTO / Emmanuel Dunand / FILES
GRUNNLEGGER: Undersøkelser viser at brukerne av bildedelingstjenesten Instagram går glipp av 70 prosent av innholdet. Her er Instagram-grunnlegger Kevin Systrom i 2013. Foto: AFP PHOTO / Emmanuel Dunand / FILES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den siste tida har det vært mange nyhetssaker om at Instagram skal endres.

Billeddelingstjenesten annonserte 15. mars at de skulle slutte med kronologisk framvisning av bildene til dem du følger. Nå skal Instagram bruke algoritmer for å tilpasse brukernes nyhedsfeed basert på deres interesser og relasjoner.

Under tittelen «Se øyeblikkene du bryr deg om først» skriver Instagram i en bloggpost at de folk flest går glipp av 70 prosent av det som deles i deres feed, derfor vil de endre måten bildene presenteres for brukerne.

Endringene ble varslet å tre i kraft tirsdag 29. mars.

Men mange har reagert sterkt på at tjenesten bli mer lik Facebook og Twitter.

Flere har delt sin frustrasjon under emneknaggene #RIPInstagram og #keepinstagramchronological. På kampanjenettstedet Change.org har nå 320 162 mennesker skrevet under på en protest.

Endres ikke likevel Men Instagram gjør likevel ikke store endringer i måten tjenesten framstår denne uka, skriver ABC News.

- Vi har fortsatt uker eller måneder igjen med testing. Foreløpig er testgruppene svært små. Vi kommer definitivt til å la samfunnet få vite om det når vi ruller ut dette bredt, skal en representant for Instagram ha skrevet i en e-post til nettstedet.

Også andre nettsteder melder om det samme.

- Testingen av de nye funksjonene har bare blitt gitt til et «super lite» antall brukere så langt, skriver The Fader.

Det vil altså bli endringer i tjenesten, men for majoriteten av Instagram-brukerne skjer ikke dette før de nye endringene er testet ut.

Endring på desktop Bildedelingstjenesten har imidlertid kommet med en oppdatering av desktop-versjonen, som gjør det lettere å bruke datamaskinen til å se hva som skjer i det digitale universet. 

Til nå har det vært mulig både å se, like og kommentere bilder i desktop-utgaven. 

Den nyeste oppdateringa gjør det også mulig å få opp varslinger på dataskjermen.

Det er fortsatt ikke mulig å redigere og publisere et bilde på Instagram via datamaskinen, ei heller sende direktemeldinger.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart